Gündem 23 Nisan coşkusu

23 Nisan coşkusu

24.04.2022 - 07:01 | Son Güncellenme:

Atatürk’ün dünya çocuklarına armağan ettiği Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, tüm yurtta coşkuyla kutlandı... Pandemi nedeniyle iki yıl sonra yüz yüze yapılan törenlerde renkli görüntüler oluştu, çocuklar doyasıya gülüp eğlendi...

23 Nisan coşkusu

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 102’nci yılı tüm yurtta büyük bir heyecan ve coşkuyla kutlandı. İşte Türkiye’nin dört bir yanından 23 Nisan kareleri... 

Haberin Devamı

BURSA’da, Heykel Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı önünde resmi tören düzenlendi. Bir çok okuldan ellerinde Türk bayraklarıyla törene katılan öğrenciler, hep bir ağızdan şarkılar söyledi. 

ÇANAKKALE’deki coşkulu tören SOLOTÜRK’ün gösteriyle daha da renklendi. 

EDİRNE’de Atatürk Anıtı’na çelenk konulmasının ardından Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuarları Müzik ve Bale Ortaokulu öğrencileri konser verdi. 

KIRKLARELİ’de coşkuyla kutlandı. Rusya’nın savaş açtığı Ukrayna’dan gelen ve Kredi ve Yurtlar Kurumu yurtlarında kalan 120 çocuk için de kutlama yapıldı. Çocuklar, “23 Nisan” yazılı pastayı kestikten sonra, yüz boyama, kaşıkta yumurta taşıma, çuval yarışı yarışmalarıyla doyasıya eğlendi. 

DÜZCE Atatürk Devlet Hastanesi’nde tedavi gören çocuk hastalar, hastane içerisinde bulunan oyun parkında kollarındaki seruma aldırış etmeden gönüllerince eğlendi. 

Haberin Devamı

BOLU’da, Sakarya İlköğretim Okulu 2’inci sınıf öğrencileri, pandeminin kahramanları sağlık çalışanlarını ziyaret etti. Türk bayraklı tişörtleriyle hastaneye gelen öğrenciler, bir günlüğüne doktorları muayene ederek, hayallerini gerçekleştirdi. 

SAKARYA’nın Akyazı ilçesinde kutlamalar çerçevesinde düzenlenen ve 7’den 70’e herkesin ilgi gösterdiği şenlikte minikler gönüllerince eğlenerek unutulmaz bir gün geçirdi. 

ADANA’da, Atatürk Parkı’nda toplanan çocuklar ve protokol üyeleri, bando marşları eşliğinde Uğur Mumcu Meydanı’na yürüdü. Törende çocukların şiirleri ve halkoyunu gösterileri büyük alkış topladı. 

SAMSUN’da düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Uluslararası Resim Çalıştayı’nda beş ülke vatandaşı onlarca çocuk barışın resmini çizdi. 

VAN’ın Özalp ilçesinde, yürüyüş geleneğini yeniden yaşatan öğrenci ve öğretmenler, okul bahçesine dönerek hazırladıkları tiyatro, şiir, halk oyunları ve piyesleri sergiledi. 

23 Nisan coşkusu

İZMİR’de düzenlenen programlar kapsamında Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan resmi törenin ardından Gündoğdu Meydanı’ndan Kültürpark’a bando eşliğinde çocuk korteji geçişi oldu. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve eşi Neptün Soyer’e ilçe belediye başkanları ve bazı partililerin dışında çok sayıda çocuk eşlik etti. Her yaştan kent sakininin ellerinde bayraklar, söylenen şarkı ve marşlarla yaptığı yürüyüşte renkli görüntüler ortaya çıktı.

Haberin Devamı

TEKİRDAĞ’daki kutlamalar kapsamında, Amfi Tiyatro’da buluşan öğrenciler TBMM’nin kuruluşunu canlandırıp, halk oyunları gösterileri sundu. Minikler müzikler eşliğinde doyasıya eğlenirken, yoğun katılım gösteren vatandaşlardan alkış aldı.

MERSİN’de düzenlenen törende ellerinde Türk bayraklarıyla bayram coşkusu yaşayan yüzlerce çocuk birbirinden renkli dans gösterileriyle, meydanı dolduran vatandaşlara coşku yaşattı.

23 Nisan coşkusu

BAYBURT’ta uluslararası koruma statüsüne sahip göçmen çocuklar, 23 Nisan dolayısıyla Vali Cüneyt Epcim tarafından ağırlandı.

SİVAS’ın Şarkışla ilçesinde asayiş bir günlüğüne çocuklara teslim edildi. Çocukların sevimli halleri kaydedilerek çekilen görüntüler İl Emniyet Müdürlüğü sosyal medya hesaplarında paylaşıldı.

DİYARBAKIR’da Kayapınar, Sur ve Bağlar ilçelerinde bulunan anaokulu, ilkokul ve ortaokul öğrencileri tarafından dans ve halk oyunları gösterisi sergilendi.

Haberin Devamı

ERZİNCAN’da ilkokul öğrencileri, Mustafa Kemal Atatürk’ün Kocatepe’de çekilen fotoğrafının koreografisini yaptı. Drone ile havadan görüntülenen koreografi, sosyal medyada büyük ilgi gördü.

Yazarlar