Gündem 26 Mayıs Pazar İstanbul sahur vakti! İstanbul'da sahur saat kaçta?

26 Mayıs Pazar İstanbul sahur vakti! İstanbul'da sahur saat kaçta?

25.05.2019 - 20:30 | Son Güncellenme:

İslam aleminde Ramazan heyecanı devam ediyor. Huzur ve bereket ayı Ramazanın 20. Günü geride kalırken tüm dünyada olduğu gibi yurdumuzda da milyonlarca Müslüman vatandaşımız bugün oruç ibadetlerini yerine getirdi ve iftarın ardından sahur vakitlerini araştırmaya başladı. Peki 26 Mayıs günü İstanbul'da sahur saat kaçta?

26 Mayıs Pazar İstanbul sahur vakti İstanbulda sahur saat kaçta

11 ayın sultanı Ramazan bolluk ve bereketiyle geldi. Yurdumuzun dört bir yanındaki milyonlarca vatandaşımız bugün oruçlarını tuttu ve 26 Mayıs sahur vakti için geri sayıma başladı. Peki İstanbul'da sahur bu gece saat kaçta? İşte 26 Mayıs Pazar İstanbul'da sahur vakti!

Haberin Devamı

26 MAYIS İSTANBUL İMSAK VAKTİ

Ramazan'ın 21. günü İmsak : 03:39

2019 İMSAKİYE İÇİN TIKLAYINIZ

Manevi güzelliklerle dolu olan Ramazan ayı müminler için bir rahmet ve mağfiret mevsimidir. Bu kıymetli zaman dilimini ibadet ve iyiliklerle değerlendiren mümin ebedi mutluluğun kapısını açar. Cehennemden kurtuluş beratını alarak zaman ve mekân cennetine doğru yol alır. Bir hadis-i şerifte şöyle buyurulmaktadır:
“Ramazan Ayı gelince, cennet kapıları açılır, cehennem kapıları kapanır ve şeytanlar zincire vurulurlar”
3 Aylar’ı uğurladığımız Ramazan ayı faziletlerle dolu bir aydır. Ramazan ayı, hayır ayı, yoksullara ve düşkünlere yardım ayı ve bütün anlarıyla Kur’an ayıdır. Ramazanın diriltici özelliği, bütün insanlığı hidayete ve mutluluğa ulaştırmak için insanlığa gönderilen Kur’an-ı Kerim’in bu ayda inmeye başlamasından kaynaklanmaktadır. Ayrıca İslam’ın temel esaslarından biri olan oruç ibadetinin bu ayda yerine getirilmesinden dolayıdır.

Yazarlar