Gündem 28 terörist etkisiz hale getirildi

28 terörist etkisiz hale getirildi

04.06.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Irak’ın kuzeyinde devam eden Pençe Harekâtı’nda bir terörist daha etkisiz hale getirildi. Böylece harekatta etkisiz hale getirilen terörist sayısı 28 oldu. Bakanlık, Irak’ın kuzeyindeki Zap bölgesinde gerçekleştirilen hava harekâtında da en az 5 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı...

28 terörist etkisiz hale getirildi

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından Irak’ın kuzeyindeki Hakurk’ta yuvalanan terör örgütü PKK’ya karşı başlatılan “Pençe Harekâtı” bir haftayı geride bıraktı. Bu süre içinde komando birlikleri arazide terör örgütüne ait sığınak, mağara ve silah mevzilerini tek tek tespit ve imha etmeye devam ediyor. Havadan ve karadan yürütülen operasyonda bugüne kadar 28 terörist etkisiz hale getirildi. El yapımı patlayıcı (EYP) patlaması sonucu iki asker ise şehit oldu. Komando birliklerinin Hakurk’taki ilerleyişini yavaşlatmak amacıyla, PKK’lı teröristler, terk ettikleri bölgelere patlayıcılarla tuzaklama yapıyor. Operasyonda çok sayıda mayın ve EYP imha edildi.

Haberin Devamı

MSB de Irak’ın kuzeyindeki Zap bölgesinde gerçekleştirilen hava harekâtında da en az 5 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Pençe Harekatı’nda bir haftalık sürede imha edilen ve ele geçirilen silah ve mühimmat ise şöyle:

Biri üç katlı olmak üzere en az altı mağara ve beş sığınakta; iki adet Doçka uçaksavar silahı ve yaklaşık 6 binden fazla Doçka mermisi, bir Dragunov (Kanas) keskin nişancı tüfeği ve beş şarjörü, bir adet Bixi makinalı tüfek, bir adet AK-47 (Kalaşnikof) silah ve 4 binden fazla AK-47 mühimmatı, 14 el bombası, 11 adet çeşitli çapta havan mühimmatı, bir adet RPG-7 roketatar, 18 adet anti tank roket atar mühimmatı, 15 adet roket sevk fişeği.

500 metrelik mağara

Öte yandan MSB’den dün yapılan açıklamaya göre, harekatta terör örgütünün sözde liderleri tarafından kullanılan, altı odalı ve yaklaşık 500 metre uzunluğundaki mağara tespit edilerek, kullanılamaz hale getirildi.

Haberin Devamı

28 terörist etkisiz hale getirildi

Sevkiyat sürüyor

Hakurk’un karşısındaki Derecik ilçesinde konuşlu 34’üncü Hudut Tugay Komutanlığı’na çok sayıda askeri personel ve araç sevkiyatı yapıldı. Askeri personel, helikopterlerle Hakurk bölgesine sevk ediliyor.