Gündem Başvurular devam ediyor! 3.250 Bekçi alımı başvuru şartları ne kadar başvuru nasıl yapılır? 2022/1 Bekçilik başvuru ücreti ne kadar?

Başvurular devam ediyor! 3.250 Bekçi alımı başvuru şartları ne kadar başvuru nasıl yapılır? 2022/1 Bekçilik başvuru ücreti ne kadar?

29.04.2022 - 14:04 | Son Güncellenme:

Bekçi alımı başvuruları başladı. 81 ilde alınacak olan 3.250 bekçi alımı kapsamında başvuru şartları ve kılavuz yayımlandı. 28 Nisan tarihinde başlayan ön başvuru işlemleri 13 Mayıs tarihine kadar alınmaya devam edecek. Peki 3.250 bekçi alımı başvurusu nasıl yapılır, başvuru ücreti ne kadar?

Başvurular devam ediyor 3.250 Bekçi alımı başvuru şartları ne kadar başvuru nasıl yapılır 2022/1 Bekçilik başvuru ücreti ne kadar

Bekçi alımı başvuruları alınmaya başlandı. Uzun bir süredir beklenen 2022 Bekçi alımı başvurular pau.edu.tr adresi üzerinden e-Devlet şifresi girilerek yapılacak. 81 ilde 3.250 bekçi alımı kapsamında illere ayrılan kontenjanlar, adaylardan istenilen şartlar, başvuru ücreti, şahsen başvuru işlemleri gibi tüm detayların yer aldığı başvuru kılavuzu yayımlandı.

Haberin Devamı

BEKÇİ ALIMI ÖN BAŞVURU TARİHLERİ

Bekçi alımı kapsamında ön başvuru işlemleri 28 Nisan tarihinde başladı. 13 Mayıs tarihine kadar devam edecek.

BEKÇİ ALIMI BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR, HANGİ BANKAYA YATIRILACAK?

Bekçi alımı başvuru ücreti 340 TL olarak belirlendi. Başvuru ücreti sadece Halkbank şubeleri ve ATM'leri üzerinden gerçekleştirilebiliyor. Online olarak yapılan işlemlerde adayların dekont çıktısını alması ve şahsen başvuru sırasında istenilen belgeler arasında bulundurması bekleniyor.

BEKÇİ ALIMI BAŞVURU KILAVUZU İL KONTENJANLARI İÇİN TIKLAYINIZ

ŞAHSEN BAŞVURUDA İSTENECEK BELGELER

1. Çarşı ve Mahalle Bekçiliği alım sınavına katılmak isteyen adaylardan;

a) Sınav başvuru dilekçesi,

b) T.C. kimlik numarasını gösterir belgenin aslı ve fotokopisi (nüfus cüzdanı, sürücü belgesi, pasaport),

Haberin Devamı

c) Diploma veya geçici bitirme belgesinin aslı ve fotokopisi, (Yurtdışından mezun olanlar için ilgili kurumda alınan denklik belgesi),

d) Müracaat ettiği il sınırları içerisinde en az bir yıldır ikamet ettiğini belirtir belge,

e) Son bir yıl içinde çekilmiş bir adet biyometrik fotoğraf,

f) Kendisi ve evli ise eşinin Yönetmeliğin 5’inci maddesinde belirtilen engel hallerinin bulunmadığını ifade eden yazılı beyanları,

g) Şehit veya vazife malulü olanların eş veya çocuklarından, şehitlik veya vazife malullüğü belgesinin ilgili kurumca onaylı örneği (S.G.K.’ dan alınan belge),

h) Sınav ücretinin yatırıldığına dair banka dekontu,

i) Askerlik terhis belgesi aslı ve fotokopisi,

j) Yaş düzeltmesi yaptıranlar için yaş düzeltme belgesi,

k) Sağlık Bilgilendirme Formu istenecektir. (Adaylar, Sağlık Bilgilendirme Formu ile birlikte varsa ilaç raporu, durum bildirir sağlık kurulu raporu, engelli sağlık kurulu raporu, askerlikten muafiyet raporu, herhangi bir öğrenci adaylığından veya personel alımı adaylığından sağlık nedeniyle elenmesine neden olan raporları ile sağlık özgeçmişini tanımlayan bütün bilgi, belge ve raporları Ön Sağlık Kontrolü Komisyonuna sunmak zorundadır.) (Sağlık Bilgilendirme Formu müracaat yerleri açıklandığında internet ortamında yayınlanacaktır.)

Haberin Devamı

2. Yapılacak işlemler için başvuru dilekçesinde belirtilen bilgiler esas alınacağından, beyan edilen yanlış bilgilerden adayın kendisi sorumlu olacak ve herhangi bir hak iddia edemeyecektir.

3. Müracaatı kabul edilen adaylar Ön Sağlık Kontrol Komisyonuna alınmaya hak kazanacaklardır.