Gündem 3 ASKER ŞEHİT

3 ASKER ŞEHİT

11.06.2010 - 01:18 | Son Güncellenme:

Jandarma Genel Komutanlığı’na ait Sikorsky tipi helikopter dün Tokat’ta düştü. İnfilak ederek alev topuna dönen helikopterde Jandarma Pilot Yarbay Levent Taban, Jandarma Pilot Üsteğmen Murat Saraç ve Jandarma Kıdemli Üstçavuş Kamil Tuna şehit oldu

3 ASKER ŞEHİT

3 ASKER ŞEHİT

Haberin Devamı

Görevli geldiği Giresun’dan, Ankara’ya dönüş için Jandarma Bölge Bölge Komutanlığı’ndan havalanan helikopter, saat 11.00 sıralarında Tokat semalarına ulaştı. Tokat’ın merkeze bağlı Şehitler köyü yakınlarındaki 1500 rakımlı Topçam Dağı’na geldiğinde yoğun siste irtifa kaybeden helikopter yere çakıldı ve alev aldı.
Köylülerin telefonla ihbarda bulunması üzerine bölgeye hemen arama ve kurtarma timleri, itfaiye ekibi ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kısa sürede helikopterin düştüğü bölgeye ulaşan ekipler, alev topuyla karşılaştı.
3 saatte söndürülebildi
Alevler ekiplerin yoğun çabasıyla 3 saatte söndürülebildi. Soğutma çalışmalarının ardından helikopterin enkazından pilotlar Yarbay Levent Tabak ve Üsteğmen Murat Saraç ile teknisyen astsubay Üstçavuş Kamil Tuna’nın cenazeleri enkazdan alınarak Tokat Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.
Bu arada görgü tanıkları, helikopterin sis nedeniyle alçak uçuş yaptığını ve ormanlık alanda ağaçlara çarparak yere çakıldığını ve alev aldığını söyledi. Tokat Valisi Şerif Yılmaz, “Maalesef helikopterdekilerden kurtulan olmadı” dedi.
Olay sırasında 1500 rakımlı Topçam Dağı’nda yoğun sis bulunduğunu kaydeden Vali Yılmaz, helikopterin çarpma sonucu ya da teknik arıza nedeniyle düştüğünün sanıldığını söyledi. Yılmaz, “Helikoptere bir saldırı söz konusu değil” dedi. Genelkurmay Başkanlığı, helikopter kazasının nedeninin, görevlendirilen kaza kırım heyeti incelemesi sonucuna açıklığa kavuşacağını bildirdi.
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ve Jandarma teşkilatına başsağlığı diledi.

Haberin Devamı

3 ASKER ŞEHİT

Pilot Yarbay Levent Tabak’ın annesi Ayşe Tabak ile baba Mustafa Tabak’a sağlık görevlileri sık sık müdahale etmek zorunda kaldı.

‘Oğlum daha çok gençti doyamadan kaybettik’
Tokat’ta düşen Jandarma Genel Komutanlığı’na ait Sikorsky tipi helikopterde şehit olan Jandarma Pilot Yarbay Levent Tabak’ın, Muğla’nın Milas ilçesindeki babaocağına ateş düştü.Acı haberi şehit Jandarma Pilot Yarbay Levent Tabak’ın ailesine, Milas İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Cemal İyigün ve Garnizon Komutanlığı’nda görevli subaylar verdi. Psikolog ve sağlık ekipleri eşliğinde şehidin Cumhuriyet Mahallesi, Halilbey Bulvarı’ndaki babaevine gelen komutanlar, acılı baba Mustafa Tabak’ı teskin etmeye çalıştı.
Sağlık ekiplerince sakinleştirici iğne yapılan Mustafa Tabak’ın güçlükle ayakta durabildiği görüldü. Acılı babanın, “Oğlum daha çok gençti. Doyamadan kaybettik. Keşke ben ölseydim” diye ağıtlar yakması yürek burktu.
Acı haberi, Bodrum’da diğer oğlunun yanındayken alıp Milas’a gelen anne Ayşe Tabak, “Allahım sana isyan etmiyorum. İnanamıyorum. Oğlum nasıl ölür inanamıyorum, inanmak istemiyorum” diyerek feryat etti. Sinir krizi geçiren ve fenalaşan anne babaya sağlık ekipleri sık sık müdahalede bulundu.
Ankara’da oturan evli ve 2 çocuk babası şehit Pilot Yarbay Levent Tabak, geçen yıl yarbay olmuştu.
OKTAY ÇAYIRLI Milas DHA

Haberin Devamı

3 ASKER ŞEHİT

Tokat’ta düşen askeri hekilopterin enkazı kepçe yardımıyla kamyona yüklenerek olay yerinden kaldırıldı. Bölgede askeri birlikler bekletilirken enkazın olduğu alana geçiş izni verilmiyor.