Gündem 3 polis, projede olmayan yol yüzünden şehit olmuş

3 polis, projede olmayan yol yüzünden şehit olmuş

21.07.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Diyarbakır’da geçen ağustos ayında Muhsin Öner yönetimindeki otomobil, şarkıcı Rojin Ölker ile gazeteci Pelin Batu’yu koruyan polis aracına çarparken, polis memurları Ömer Mercimek, Ahmet Yıldırım ve Sıdkı Kara şehit oldu

3 polis, projede olmayan  yol yüzünden şehit olmuş

Kazadan sonra tutuklanan ve daha sonra tahliye edilen sanık Öner’e Diyarbakır 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde ’Taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma’ suçundan 5 yıl hapis cezası verildi. Gerekçeli kararı açıklayan mahkeme sanığın Karayolları projesinde bulunmayan tali bir yoldan çıkan 3. araca çarpmamak için direksiyonu kırması sonucu kazanın olduğunu bildirdi.
Adli Tıp Kurumu raporunda 3’üncü aracın aniden tali yoldan orta refüje girerek sanığın seyir dengesini bozmasının olayda asli etken olduğu ifade edildi. Bilirkişi raporunda da bağlantı yolları fiilen mevcut olsa bile Karayolları projesinde bu tür ara yolların bulunmadığı ifade edildi. Karayolları Genel Müdürlüğü’nün kusuru bulunmadığı raporda, 3. araç ile ilgili bulguya rastlanmadığı kaydedildi. Mahkemenin yaptığı olay yeri keşif raporunda ise orta refüjü bariyerle kapatmadığı ve kazalarda sürücülerin tehlikeleri hafif şekilde atlatmaları için önleyici tedbir almadığı için Karayolları Genel Müdürlüğü kısmi kusurlu olduğu kaydedildi.