Gündem 30 Ağustos coşkusu sokaklara taştı

30 Ağustos coşkusu sokaklara taştı

01.09.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 99. yıldönümü tüm yurtta coşkuyla kutlandı. Düzenlenen fener alayları zafer coşkusunu ve gururunu arttırdı.

30 Ağustos coşkusu sokaklara taştı

 

- Antalya’da Konyaaltı Varyant’tan Cumhuriyet Meydanı’na kadar süren kilometrelerce uzunluktaki fener alayı meşale ve Türk bayraklarıyla renklendi. Fener alayının ardından kutlamalar Ali Altay ve Edis konseriyle devam etti.

Haberin Devamı

- Edirne’de Valilik tarafından ‘30 Ağustos’ resepsiyonu verildi. Daha sonra  Edirne Belediyesi tarafından fener alayı yürüyüşü gerçekleştirildi. Yürüyüşe çok sayıda vatandaş katılırken, büyük Türk bayrağı ve Atatürk resmi taşındı.

- Keşan’da da akşam saatlerinde Anafartalar Caddesi üzerinde oluşturulan yaklaşık 2 bin kişilik kortej, ellerinde bayraklarla Cumhuriyet Meydanı’na kadar yürüdü. Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, “Bazı zaferler sonsuza dek kutlanır. Büyük zaferimiz 30 Ağustosu ilelebet yaşatacağız” dedi. 

- Isparta’da Büyük Zafer’ fener alayıyla coşkulu bir şekilde kutlandı. Isparta Belediyesi önünde başlayan fener alayına Vali Ömer Seymenoğlu ve eşi, Garnizon Komutanı Albay Mustafa Kahraman, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, STK temsilcileri ile yüzlerce vatandaş katıldı. Mehteran takımı konserinin ardından geçiş töreni yapıldı. Geçiş seremonisine Isparta Motosiklet Kulübü, Davraz Off-road Kulübü, bisikletçiler ile kamu kurum ve kuruluşlarının araçları katılarak, vatandaşları selamladı.

Haberin Devamı

- Balıkesir’in Bandırma ilçesinde belediyenin düzenlediği fener alayına 6. Ana Jet Üs Komutanı Hv. Plt. Tuğgeneral Selahattin Akalp, Belediye Başkanı Tolga Tosun, siyasi parti ilçe başlanları, Belediye Meclis üyeleri, STKlar ve 5 bine yakın Bandırmalı katıldı. Yaklaşık 2 kilometrelik yol boyunca ‘Mustafa Kemalin askerleriyiz’,  sloganları atıldı ve Andımız okundu. Bisiklet, motosiklet ve atlı grupların eşlik ettiği kortejde dev Atatürk’ün posteri taşındı. Kutlamalar Gripin Konseriyle sona erdi.

- Tekirdağ’ın Süleymanpaşa ilçesinde ise 30 Ağustos Zafer Bayramı coşkusu fener alayı ile devam etti. Zafer Bayramı kutlamaları kapsamında Türk Bayrakları ile süslenen tekneler de denize açılarak konvoy yaptı. Süleymanpaşa Belediyesi tarafından sahil dolgu alanında düzenlenen fener alayı yürüyüşüne yüzlerce vatandaş katıldı. Çorlu ilçesinde ise 30 Ağustos etkinlikleri kapsamında Aleyna Tilki konseri düzenlendi. 

- Muğla’nın Marmaris ilçesinde Büyük Zafer’in 99. yıl dönümünde belediyenin düzenlenlediği fener alayına binlerce kişi katıldı. Atatürk Caddesi’ndeki Ketenci Kavşağı’nda başlayan yürüyüş 4 kilometre mesafedeki Ulusal Egemenlik Caddesi’ndeki 19 Mayıs Gençlik Meydanı’na kadar devam etti.Aksaz Deniz Üs Komutanlığı’na bağlı askeri bandonun mini konserinin ardından meyddanı dolduran binlerce kişi sanatçısı Berkay konseriyle eğlendi.