Gündem 30’uncu Haldun Taner Öykü Ödülü, Kâmil Erdem’in

30’uncu Haldun Taner Öykü Ödülü, Kâmil Erdem’in

21.05.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

Milliyet gazetesi tarafından bu yıl 30’uncusu düzenlenen 2019 Haldun Taner Öykü Ödülü, Kâmil Erdem’in “Bir Kırık Segâh” adlı öykü kitabına verildi.

30’uncu Haldun Taner Öykü Ödülü, Kâmil Erdem’in

Haldun Taner’in anısına verilen Haldun Taner Öykü Ödülü’nün, Doğan Hızlan’ın başkanlığında Demet Taner, Handan İnci, Nursel Duruel, Metin Celal, Mehmet Zaman Saçlıoğlu ve Ömür İklim Demir’den oluşan Seçici Kurulu, dün Demirören Medya Center’daki Milliyet gazetesinde toplanarak katılan eserleri değerlendirdi.

Haberin Devamı

Seçici Kurul, toplumsal bilinçle insanın bireysel dünyasının çatışmasını incelikle yansıtması, dile hâkimiyeti, derin duyarlılığı nedeniyle 30. Haldun Taner Öykü Ödülü’nün Kâmil Erdem’in Sel Yayıncılık’tan çıkan “Bir Kırık Segâh” adlı kitabına verilmesini oy birliğiyle uygun gördü. 20 bin Türk lirası değerindeki ödül, düzenlenecek törenle Kâmil Erdem’e takdim edilecek.

‘Çok değerli bulduğum gazetecilerden biriydi’

İlk kitabı “Şu Yağmur Bir Yağsa” ile okurların ve edebiyat çevrelerinin dikkatini çeken Kâmil Erdem, “Bir Kırık Segâh”ta iz bırakan anıların, gün yüzüne çıkmamış ruh hallerinin üstündeki perdeyi kaldırıyor. “Bir Kırık Segâh”ta 10 ayrı öyküye yer veren Erdem, Haldun Taner Öykü Ödülü’nü kazanmasının ardından Milliyet gazetesine şu açıklamada bulundu: “Haldun Taner aşağı yukarı benim çağdaşım. Diyebilirim ki üniversite yıllarımda -ki bu yıllar 1965-70 yılları arasında oluyor- ve daha sonraki yıllarda hep okuduğum ve hep çok değerli bulduğum gazetecilerden biri. Haldun Taner Öykü Ödülü’nü almak da benim için büyük sürpriz oldu. Önemsediğim bir ödül.”