Gündem 36 çocuk yetim kaldı

36 çocuk yetim kaldı

18.05.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Diyarbakır’ın Sur ilçesi kırsalında PKK’lı teröristlerin 15 ton patlayıcı yüklü kamyonla gerçekleştirdikleri katliamda kaybolan ve çevreye yayılan ceset parçalarında yapılan DNA incelemesi sonucu patlamada öldükleri belirlenen 13 kişi dün cenaze töreni düzenlendi.

36 çocuk yetim kaldı

13 köylünün parçalanan cenazeleri dün Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi morgundan alınarak ailelere teslim edildi. Katliamda ölen Seyithan Yakar, Orhan Yakar, Muhammet Yakar, Temur Yakar, Gerçek Yaman, Rıza Yaman, Sait Yaman, Mehmet Yaman, Tahir Yaman, Uğur Yaman, Salih Yaman, Davut Yaman ve Emrullah Yeşil’in cenazeleri yan yana açılan mezarlarda gözyaşları arasında toprağa verildi.

Haberin Devamı

İçişleri Bakanı Efkan Ala ve Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz’ın da katıldığı törende ölenleri tanıdığını söyleyen Eski Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı ve İstanbul Milletvekili Mehdi Eker de köylülere başsağlığı dilerken gözyaşlarına hakim olamadı. Ak Parti Milletvekili Galip Ensarioğlu, Vali Hüseyin Aksoy’un da hazır bulunduğu törende, yakınlarının tabutlarına sarılan köylüler ağıtlar yakıp, gözyaşları döktü.

İçişleri Bakanı Ala, “Burada bir köyü yok edecek bir saldırı gerçekleştiriliyor. Kimse bizim insanlarımıza hunharca saldırarak arkada kalanları yıldıracağını sanmasın. Bedel ödüyoruz, ama zarar verme kapasitesi olan terörün ve terörist organizasyonların, örgütlerin kazanma imkan ve ihtimalleri yoktur” diye konuştu. Aynı patlamada ölen, ancak vücut bütünlüğü bozulmayan üç köylü de daha önce toprağa verilmişti. PKK’nın gerçekleştirdiği saldırı sonucu 36 çocuk yetim, 8 kadın dul kaldı.