Gündem 3600 ek gösterge çıkacak mı, ne zaman çıkacak? Son durum nedir?

3600 ek gösterge çıkacak mı, ne zaman çıkacak? Son durum nedir?

11.01.2022 - 09:33 | Son Güncellenme:

3600 ek gösterge için sabırsız bir bekleyiş söz konusu... Hükümetten zaman zaman konuya ilişkin açıklama geliyor. Binlerce memur '3600 ek gösterge çıkacak mı, ne zaman çıkacak? Son durum nedir?' sorusuna cevap arıyor.

3600 ek gösterge çıkacak mı, ne zaman çıkacak Son durum nedir

3600 ek gösterge uzun bir aranın ardından yeniden gündeme gelince memurları heyecan sardı. Konu gündemden düşmezken "3600 ek gösterge çıkacak mı, ne zaman çıkacak? Son durum nedir?" soruları sıklaşıyor.

Haberin Devamı

3600 EK GÖSTERGE SON DURUM

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, CNN TÜRK'te Hakan Çelik'in sunduğu Hafta Sonu programına konuk oldu. Bakan Vedat Bilgin konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı:

"3600 ek gösterge yıllardır Türkiye'de konuşulur. Sayın Cumhurbaşkanımız bu konunun halledileceğini söylemişti. Bunu ele aldık. Biz bunu yapmak mecburiyetindeyiz. Geri dönüşü yok bu işin. Bakanlık içerisinde çalışmamızı yaptık. 3600 ek gösterge çalışanların içinde bir düzenleme yapıyor ama esasen düzenlemeyi emekliliklerinde yapıyor. Bu çalışmayı biz bakanlık içerinde tamamladık. İkinci aşamada sendikalarla değerlendireceğiz. Kadro hakları için çalışmalar yapıyoruz."

Yazarlar