Gündem 38 günlük bebeğe istismara müebbet

38 günlük bebeğe istismara müebbet

23.12.2017 - 01:30 | Son Güncellenme:

Van’da 38 günlük bebeğin cinsel istismar sonucu hayatını kaybetmesiyle ilgili davada karar çıktı. Uyuşturucu bağımlısı anne ile erkek arkadaşı ağırlaştırılmış müebbet, kendilerine uyuşturucu madde temin eden kişi ise 15 yıl hapisle cezalandırıldı

38 günlük bebeğe istismara müebbet

Van’da, 38 günlük bebeğin cinsel istismar ve darp sonucu ölümüyle ilgili davada karar çıktı. Van 1. Ağır Ceza Mahkemesi, anne P.T. ile erkek arkadaşı F.A.’yı, ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum etti. Çifte yardım eden Y.G. ise 15 yıl hapse mahkum edildi. Mahkeme, annenin erkek arkadaşına ayrıca bebeğe yönelik istismardan dolayı 15 yıl ceza verdi. Kararla, bebeğin zıbınında ve çeşitli kıyafetlerinde F.T.’nin meni ve sıvı izlerinin bulunduğu ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Çift uyuşturucu bağımlısı

Van’daki korkunç olay 26 Ocak’ta, anne ve sevgilisi F.A.’nın hastaneye bebeği getirmeleriyle ortaya çıktı. 38 günlük bebeğin vücudunda ısırık, gözünde morluk ve bedeninde istismar bulgularına rastlanınca polis haberdar edildi. Yaşamını yitiren bebeğin vücudunda yapılan inceleme sonunda anne P.T. ile erkek arkadaşı gözaltına alındı. Anne, bebeğine erkek arkadaşı tarafından cinsel istismarda bulunulduğu yönünde beyanlarda bulununca soruşturma genişledi.

Adli Tıp’tan alınan raporda, çiftin uyuşturucu bağımlısı oldukları, bebeğin de kafa travması sonucu yaşamını yitirdiği belirtildi. Bebeğin istismara uğradığının belirtildiği raporda, zıbınında ve kıyafetlerin meni ve sıvı izleri olduğu, vücudundaki sürüntü örneklerinin de F.A.’dan alınan örneklerle uyum gösterdiği vurgulandı.

Haberin Devamı

‘Anne beyan etti’

Savcılık, tutuklu yargılanan çift hakkında açılan davada, anne ve erkek arkadaşı ile kendilerine kalacak yer ve uyuşturucu tahsis ettiği belirtilen kişiyle birlikte bebeği hastaneye götürdükleri belirtildi. Adli Tıp Kurumu’nun raporuna göre F.A.’nın cinsel yönden bebeği istismar ettiği kaydedilen mütalaada, bu hususun anne P.T. tarafından beyan edildiği belirtildi.
Savcılık, sanık F.A.’ın ‘kasten ve canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme’ ve ‘cinsel istismar’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmasını talep etti. Anne için de ‘kasten ve canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis istendi. Sanık Y.G.’nin ise suça yardım ve yataklık yaptığı gerekçesiyle 15 yıldan 20 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

Mahkeme ceza yağdırdı

Dava dün karara bağlandı. Bebeğin ölümüyle ilgili davaya taraf olan Van Barosu Başkanı Murat Timur, duruşmanın ardından mahkemenin anne ve erkek arkadaşını ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum ettiğini vurguladı. Mahkeme, annenin erkek arkadaşına istismar suçundan da 15 yıl ceza verdi. Çifte yardım eden Y.G. de 15 yıl hapse mahkûm oldu.