Gündem 38. İstanbul Film Festivali başladı

38. İstanbul Film Festivali başladı

05.04.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

İstanbul Kültür Sanat Vakfı’nın (İKSV) bu yıl 38’incisini düzenleyeceği İstanbul Film Festivali dün yapılan açılış töreniyle kapılarını açtı.

38. İstanbul Film Festivali başladı

Açılış gecesinde İstanbul Film Festivali tarafından sinemaya gönül ve emek veren isimlere takdim edilen Sinema Ödülleri, UNIQ İstanbul’da yapılan törende sahiplerini buldu. Festivalin Yaşam Boyu Başarı Ödülü usta yönetmen Şerif Gören’e sunuldu. Sinema Onur Ödülleri oyuncu ve yapımcı Göksel Arsoy ile oyuncu Selda Alkor’a, Sinema Emek Ödülü ise akademisyen Jak Şalom’a verildi. Törenin ardından açılış filmi olarak “Fransız tiyatrosunun prensi” lakaplı dramaturg, oyuncu ve oyun yazarı Alexis Michalik’in son filmi “Edmond” davetlilerle buluştu.

Haberin Devamı

Film, ünlü Cyrano de Bergerac’ın ortaya çıkış hikâyesini anlatıyor. 16 Nisan’a kadar devam edecek festivalde 175 uzun metrajlı ve 11 kısa film; 19 bölümde 45 ülkeden 187 yönetmenin toplam 186 filmi gösterilecek. Festivalde gösterimlerin yanı sıra konuk yönetmen ve oyuncuların katılımıyla gerçekleştirilecek sohbetler, atölyeler, konserler ve özel etkinlikler de yer alacak.

Yazarlar