Gündem 4 günde 200 lastik değiştirdi: Çok güzel yere dükkan açmışsın

4 günde 200 lastik değiştirdi: Çok güzel yere dükkan açmışsın

08.11.2023 - 16:48 | Son Güncellenme:

Esenyurt'ta yeni yapılan yoldaki kapanı fark etmeyen sürücülerin araçlarının lastikleri patladı. Kapanın bulunduğu yerde lastikçi dükkanı bulunan Murat Tütün "İlk 4 gün yaklaşık 200 civarında bir lastik değişimi oldu" dedi.

Daha önce çift yön olarak kullanılan Esenyut Sivas Kongre Caddesi, yeni düzenlemenin ardından tek yön olarak trafiğe açıldı. Ters yönden giden sürücüleri engellemek için ise yola kapan konulurken, yol kural tanımaz yüzlerce sürünün korkulu rüyası oldu

Haberin Devamı

Esenyurt Pınar Mahallesi 1569. Sokak'ta, yolun tek yöne verilmesiyle birlikte ters yöne gidişlerin engellenmesi amacıyla kapan yapıldı. Ters yöne giden bazı sürücülerin kapanı fark etmeyerek üzerinden geçmesiyle araçların lastikleri patladı. Bazı sürücüler ise sürekli kullandıkları yoldan geçmeye çalışırken kapanı son anda fark etti.

4 günde 200 lastik değiştirdi: Çok güzel yere dükkan açmışsın

ESNAFTAN KAPAN NÖBETİ

Kapanın bulunduğu sokaktaki esnaf da sürücüleri geçmemeleri konusunda uyarmaya çalışıyor. Ters yönden gelen bir sürücünün kapanı fark etmeyerek otomobiliyle üzerinden geçtikten sonra lastiklerinin patladığı anlar, cep telefonu kamerasına yansıdı.

1/10

2/10

3/10

4/10

5/10

6/10

7/10

8/10

9/10

10/10

'ÇOK GÜZEL YERE DÜKKAN AÇMIŞSIN'

Kapanın konulduğu yerde lastikçi dükkânı bulunan Murat Tütün "2,5 yıldır burada lastikçiyim. Kapan kurulduktan sonra vatandaşlar bana ‘Çok güzel yere dükkan açmışsın’ diyor.  Bende onlara ‘Güzel yere kapan koydurdum’ diyorum. Tabi işin şakası. 5 gün önce buraya kapan koyuldu. Yol tek yöne döndü ama vatandaşımız eski sistemden ezbere devam ettiği için maalesef bu şekilde kapana girerek mağduriyetler yaşanıyor. Mümkün mertebe durdurabildiğimizi durduruyoruz, durduramadığımıza da lastik konusunda yardımcı olmaya çalışıyoruz. İlk 3 - 4 gün yaklaşık 200 civarında bir lastik değişimi oldu, son iki gündür biraz daha azaldı. Sabah geldiğimizde 4 - 5 araç bekliyordu dükkânın önünde. Gece saatlerinde geçenler olmuş. Azaldı, daha da azalacağını tahmin ediyoruz. U dönüş tabelasına bakmıyorlar. Yasak yerden U dönüşü yapıyorlar. Ya da aşağıdaki çıkmaz tabelasını da görmüyorlar. İki tane kapan tabelası var, onu da görmüyorlar. En son belediyeden gelip yeri de boyadılar. Biz de uyarılarımızı yapıyoruz ama biz de yorulduk yani işimizi gücümüzü bırakıp milleti uyarmaktan" dedi.  

Haberin Devamı

4 günde 200 lastik değiştirdi: Çok güzel yere dükkan açmışsın

4 günde 200 lastik değiştirdi: Çok güzel yere dükkan açmışsın