Gündem 4 şehidimize daha dualarla veda ettik

4 şehidimize daha dualarla veda ettik

07.03.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Türkiye’nin yüreğini dağlayan helikopter kazasında şehit olan askerlerden dördü daha gözyaşları ve dualarla son yolculuğa uğurlandı

4 şehidimize daha dualarla veda ettik

Bitlis’in Tatvan ilçesinde kaza kırıma uğrayan askeri helikopterde şehit düşen askerlerden dördü daha dün memleketlerinde gözyaşlarıyla toprağa verildi.

Haberin Devamı

Kahramanmaraş Necip Fazıl Şehir Hastanesi’nin morgundan alınan şehit Astsubay Kıdemli Başçavuş Mehmet Demir’in (49) cenazesi, ilk olarak Hartlap Mahallesi’ndeki baba ocağına getirildi.

Dua edilip helallik alınmasının ardından 3 çocuk babası şehidin naaşı, Hartlap Mezarlığı’na götürüldü.

Kucakta uyudu

Milli Savunma Bakan Yardımcısı Muhsin Dere’nin de katıldığı cenaze töreninde şehidin babası Yaşar, annesi Hatice ve eşi Ayşe Demir ile çocukları, şehidin Türk bayrağına sarılı tabutuna sarılarak gözyaşı döktü. Şehidin cenaze namazını şehidin dayısı Emekli Müftü Ahmet Çelik kıldırdı.

Namazın ardından Çelik, yeğeni Mehmet Demi için törene katılanlardan helallik aldı. Bakım Astsubay Demir’in cenazesi mahalle mezarlığındaki şehitlikte toprağa verildi.

Haberin Devamı

Cenazede şehit Demir’in 3 çocuğundan en küçüğü olan 15 aylık Metehan’ın, 5 yıl önce şehit olan Uzman Çavuş Haşim Yenigülün eşi Leyla Yenigül’ün kucağında uyuduğu görüldü.

Annesi tabuta kapanıp ağladı

Şehit askerlerden Piyade Uzman Çavuş Hakan Gül (45) için de memleketi Amasya Doğantepe köyünde cenaze töreni düzenlendi.

Törene Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Mahmut Özer, Amasya Valisi Mustafa Masatlı, Giresun Jandarma Bölge Komutanı Tuğgenaral Erhan Demir, Garnizon Komutanı Mehmet Atlı, Belediye Başkanı Mehmet Sarı, kurum ve kuruluşların temsilcileri ve şehidin yakınları katıldı.

Törende şehidin eşi Fadime Gül, çocukları Caner (17) ve Ceren (14) tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Şehidin annesi Gülüzar Gül de tabutun önünde bulunan fotoğrafına sarılarak ağladı. Şehit babası Dursun Gül’ün ise daha önce vefat ettiği belirtildi.

Doğantepe Köyü Camii’nde öğle namazı sonrası kılınan cenaze namazının ardından Piyade Uzman Çavuş Hakan Gülün cenazesi köy mezarlığında toprağa verildi.

4 şehidimize daha dualarla veda ettik

Vasiyeti yerine getirildi

Şehit askerlerden Astsubay Piyade Uzman Çavuş Tolga Demirci’nin (33) cenazesi de önceki gün Ankara’da düzenlenen devlet töreninin ardından memleketi Kayseri’ye getirildi. Şehit Demirci için, Pınarbaşı ilçesi Uzunpınar köyü mezarlığında cenaze töreni düzenlendi.  Törene şehidin ailesinin yanı sıra Vali Şehmus Günaydın, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, Kayseri milletvekilleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ile diğer protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Haberin Devamı

İzmir’de yaşayan şehidin annesi Aynur Aybirdi, kız kardeşi Nagehan Demirci ile diğer yakınları, cenaze töreninde Türk bayrağına sarılı tabutun başında gözyaşı döktü.

İl Müftüsü Şahin Güven’in kıldırdığı cenaze namazının ardından bekar olan şehidin cenazesi vasiyeti üzerine, mahalle mezarlığında 3 yaşında kaybettiği babası Nazir Demirci’nin yanına defnedildi.

30 yıl önce ölmüştü

Şehidin babası Nazir Demirci’nin, 30 yıl önce kış ayında komşu köyden yaşadıkları Uzunpınar köyüne yürüyerek gelirken yolunu kaybetmesi sonucu donarak öldüğü belirtildi.

Nazir Demirci’nin köyde toprağa verilmesinden bir süre sonra eşinin, çocuklarıyla birlikte memleketi İzmir’e taşındığı öğrenildi.

4 şehidimize daha dualarla veda ettik

‘YİĞİDİM, ŞEHİDİM, KUZUM’

Şehit Astsubay Üstçavuş Nazmi Yılmaz da memleketi Kahramanmaraş’ta toprağa verildi. Afşin Devlet Hastanesi morgundan alınan şehidin cenazesi, helallik alınmak üzere ilçeye bağlı Kuşkayası Mahallesi’ndeki baba ocağına getirildi.

Haberin Devamı

Burada, babası Tayfur, annesi Elif ve eşi Gizem Yılmaz ile kardeşleri, şehidin Türk bayrağına sarılı tabutuna sarılarak gözyaşı döktü. Helallik alınmasının ardından şehidin cenazesi, tören için mahalledeki bir ilkokulun bahçesine getirildi. Cenaze törenine, şehit Yılmaz’ın ailesi ve yakınlarının yanı sıra ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Mehmet Selim Bağlı, ile protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Vali Ömer Faruk Coşkun ile protokol üyeleri, baba Tayfur Yılmaz ve diğer aile fertlerine başsağlığı diledi. Fenalık geçiren şehidin eşi Gizem Yılmaz’ı milletvekili Habibe Öçal sakinleştirdi.

Şehidin annesi Elif Yılmaz, oğlunun tabutunun başında “Yiğidim, şehidim, dimdik ayaktayım kuzum. Allah’ın izniyle hiç kimseye fırsat verdirmem inşallah” dedi. 

Afşin Müftüsü Hayrullah Balta’nın kıldırdığı cenaze namazının ardından  Nazmi Yılmaz’ın naaşı, Mahalle Mezarlığı’ndaki şehitlikte dualar ve gözyaşları arasında toprağa verildi.

Haberin Devamı

4 şehidimize daha dualarla veda ettik

Enkaz kaldırıldı

11 askerin şehit olduğu, iki askerin de yaralandığı askeri helikopterin enkazı kaldırıldı. Şehitlerin cenazeleri, törenle uğurlanırken, yaralı iki askerin tedavisine devam ediliyor. AFAD, jandarma ve kaza kırım ekipleri de askeri helikopterin düştüğü bölgede incelemelerini tamamladı. Çekmece köyüne gelen kaza kırım ekibi, çalışmalarını tamamlayarak ilk raporunu hazırladı, dün sabah da helikopterin enkazı iki vinç yardımıyla kaldırıldı. l DHA