Gündem 4 yıl önce şehit rolünü oynamış

4 yıl önce şehit rolünü oynamış

23.05.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Terhisine 2 ay kala Gaziantep’te karakola yapılan havan saldırısında şehit düşen Piyade Er Oktay Salar’ın 4 yıl önce lisede “Silahını Bırakmayan Asker” adlı oyunda şehit rolünü oynadığı ortaya çıktı.

4 yıl önce şehit rolünü oynamış

MAHMUT ACARÖZ - Gaziantep Köprübatı Hudut Karakolu’na 12 Mayıs’ta Suriye’den teröristlerce düzenlenen havan saldırısında Piyade Er Oktay Salar şehit olmuştu. Salar’ın şehit olması okul arkadaşlarını gözyaşına boğarken; şehit Oktay Salar’ın 4 yıl önce Balıkesir Balya Atatürk Çok Programlı Anadolu Lisesi’nde okurken arkadaşlarıyla sahneledikleri “Silahını Bırakmayan Asker” adlı tiyatro oyununda şehit rolünü oynadığı öğrenildi. Salar’ın sınıf arkadaşı Şükrü Alan, “18 Mart 2018’de Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Töreni’nde arkadaşlarımızla birlikte tiyatro sahnelemiştik. Şehidimiz Salar da o gün şehit rolünü oynamıştı” dedi. Sosyal medya hesabından oyunun fotoğraflarını paylaşan Alan, “Canımızdan can gitti. Kanınla, canınla mayaladığın bu topraklar, bu aziz vatan sana minnet borçlu” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

4 yıl önce şehit rolünü oynamış

Şehit Piyade Er Oktay Salar’ın lisedeyken bir tiyatro oyununda şehit rolünü oynadığı ortaya çıktı. Arkadaşları o fotoğrafı paylaştı.