Gündem 5 şüpheliden 2’si tutuklandı

5 şüpheliden 2’si tutuklandı

24.09.2020 - 07:00 | Son Güncellenme:

Ankara Keçiören Eğitim Araştırma Hastanesi’nde sağlık çalışanlarına yönelik saldırı girişimine ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında 5 şüpheli gözaltına alındı. Şüpheliler dün emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi. Savcılık, 5 şüpheliden 2’sinin tutuklamasını talep etti. Mahkemeye çıkarılan şüpheliler Soykan K. ve Muhammet Devran Ö. tutuklanırken, 3 şüpheli ise adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakıldı.

5 şüpheliden 2’si tutuklandı

 

Öte yandan Milliyet saldırıya ilişkin yeni detaylara ulaştı. Silahlı saldırının ardından hastanede yaşamını yitiren Ahmet Öztaş’ın yakınları, durumu kendilerine bildiren sağlık görevlilerine tepki gösterdi. Hasta yakınları, Ahmet Öztaş’ın geçmişte de pek çok kez bu şekilde yaralandığını ifade ederek, “Bu kadar kez yaralandı bir şey olmadı da burada nasıl kurtarılamadı!” diye bağırdı.

Haberin Devamı

Ardından da ölen yakınlarını görmek için yanına gitmek istedi. Ahmet Öztaş’ın yakınlarının acil servisin kırmızı alanında olan “resüsitasyon” odasına girmeye çalıştıkları sırada, bir başka hastanın hayata döndürülmeye çalışıldığı öğrenildi.

Buldukları malzemelerle kapının arkasına barikat kurup elleriyle de destekleyerek öfkeli grubun içeri girmesini önleyen sağlık personelinin, sadece kendileri için değil, o sırada aynı bölümde hayata döndürülmeye çalışılan diğer hastanın da zarar görmesinden endişe ettikleri ortaya çıktı. Sağlık çalışanlarının bir kısmı kapıda barikat kurarken, kalan personel de durumu ağır olan diğer hastaya müdahaleyi sürdürdü.

Baba Öztaş: Hepsinden özür diledim

Ankara’da yaralı kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden Ahmet Öztaş’ın (31) sağlık çalışanlarına yönelik eylemi gerçekleştiren yakınları arasında bulunan babası Mehmet Öztaş, “Bizim canlarımız onlara emanet. 6 doktora da ‘Allah razı olsun, ellerinize sağlık, benim çocuğumu siz öldürmediniz, sorumlusu siz değilsiniz’ dedim. Hepsinden özür diledim, polislerden de özür diledim” dedi.