Gündem 50 engelliye yaşam umudu

50 engelliye yaşam umudu

08.09.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Balıkesir Valiliği, İstanbul Bedensel Engelliler Derneği, Balıkesir Sakatlar Derneği ve Milliyet’in işbirliğiyle 50 engelliye tekerlekli sandalye verildi

50 engelliye yaşam umudu

Bedensel engelleri nedeniyle yürüyemeyen 50 engelli Balıkesir Valiliği, Milliyet Gazetesi, İstanbul Bedensel Engelliler Derneği ve Balıkesir Sakatlar Derneği’nin düzenlediği etkinlikle akülü ve tekerlekli sandalye sahibi oldu.
Valilik bahçesinde düzenlenen teslim törenine Vali Ahmet Turhan, Milliyet Ege İdari İşler Sorumlusu Berna Kaçar, Milliyet Ege Köşe Yazarı Kemal Önderoğlu, İstanbul Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Kemal Demirer, Balıkesir Sakatlar Derneği Başkanı Zeki Uslu, daire müdürleri ve engelli yakınları katıldı.

‘Kendinizi yalnız bırakmayın’
İstanbul Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Kemal Demirer törende yaptığı konuşmada “Erdoğan Demirören, Milliyet Grubu ve bir çok gönüllü kuruluş ile çalışıyoruz. Hedeflerimiz son derece büyük. Dernek olarak vakıflaşıyoruz. Engelli arkadaşlarıma sesleniyorum ne olur kendinizi yalnız bırakmayın” dedi.
Milliyet Ege Köşe Yazarı Kemal Önderoğlu da Balıkesir’de yüzde 12 gibi bir rakamın engelli olduğu belirtti ve “Sağlık ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bu konuda tahmin ediyorum araştırmalar yaptırıyorlardır”diye konuştu.

‘Hepimiz engelli olabiliriz’
Vali Ahmet Turhan da yaptığı konuşmada, “Bizlerin yapacağı en önemli şey empati yapmaktır. Her birimiz bir engelli adayıyız. Engellilerimizi biraz daha iyi anlamalıyız, acımak değil yardımcı olmalıyız” dedi.

Haberin Devamı

50 engelliye yaşam umudu

Vali Turhan, katkılarından dolayı Milliyet Ege İdari İşler Sorumlusu Berna Kaçar’a plaket takdim etti.