Gündem 50 hâkim-savcı için soruşturma izni

50 hâkim-savcı için soruşturma izni

20.02.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Balyoz Davası’na bakan ve tamamına yakını FETÖ’ye iltisakı nedeniyle meslekten ihraç edilen 50 hâkim ve savcı hakkında kritik bir karar verildi. Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) 2’nci Dairesi, soruşturma ve yargılama sırasında hukuksuzluk yaptıklarını tespit ettiği söz konusu hâkim ve savcıların kovuşturulmaları yönünde karar aldı.

50 hâkim-savcı için soruşturma izni

Hakkında kovuşturma izni verilen isimler şöyle: Abdullah Öztürk, Ali Alçık, Ali Efendi Peksak, Ali Haydar, Alparslan Uz, Bilal Bayraktar, Birol Bilen, Davut Bedir, Dursun Ali Gündoğdu, Eşref Aksu, Fatih Mehmet Uslu, Fikret Seçen, Gökmen Demircan, Hadi Çağdır, Hikmet Şen, Hüseyin Ayar, Hüseyin Kaplan, Hüsnü Çalmuk, İbrahim Balık, İdris Asan, Kazım Kahyaoğlu, Mehmet Berk, Mehmet Ekinci, Mehmet Erdoğan, Mehmet Ergül, Mehmet Hamza Çebi, Mehmet Karababa, Murat Yönder, Mehmet Uğurlu, Menekşe Uyar, Mesut Özcan, Metin Özçelik, Murat Üründü, Mustafa Başer, Mustafa Boz, Muzaffer İren, Nalan Can, Nurullah Çınar, Osman Kaya, Ömer Diken, Resul Çakır, Rüstem Eryılmaz, Sedat Sami Haşıloğlu, Savaş Çelik, Savaş Kırbaş, Seyfettin Mermerci, Süleyman Pehlivan, Vedat Dalda ve Yakup Hakan Günay.

115 şikâyet dilekçesi

HSK Başkan Vekili ve 2. Daire Başkanı Mehmet Yılmaz, kamuoyunda ‘kumpas davaları’ndan biri olarak bilinen Balyoz davasının yargılama ve soruşturma aşamasında bazı hukuksuzluklar yapıldığına ilişkin 115 şikâyetçinin dilekçesinin incelendiğini belirtti. Tetkik hakimlerin 150 klasörü bulan dosyayla ilgili yaptıkları çalışma sonucu dosyanın HSK 2. Dairesi’ne sunulduğunu belirten Yılmaz, 2. Daire’nin de yaptığı toplantıda bu isimler hakkında kovuşturma izni verdiğini kaydetti. Yılmaz, “İlgili başsavcılık son soruşturma kararını hazırlayıp Yargıtay’a gönderecek. Bu hâkim ve savcılar, bu hukuksuzlukları nedeniyle de yargılanacak” diye konuştu.