Gündem 50 yaşındaki eltilerin mezuniyet sevinci

50 yaşındaki eltilerin mezuniyet sevinci

22.06.2009 - 16:33 | Son Güncellenme:

.

50 yaşındaki eltilerin mezuniyet sevinci

ANADOLU Üniversitesi'nin Atatürk Stadyumu'ndaki mezuniyet töreni renkli görüntülere sahne oldu. 50 yaşındaki Hatice Öcal ile aynı yaştaki eltisi Mine Öcal Açıköğretim Fakültesi (AÖF) İşletme Bölümü’nden mezun olup diplomalarını Rektör Prof.Dr. Fevzi Sürmeli’den aldı. 9 yıldır üniversite serüvenlerinin sürdüğünü belirten eltilerden birinin 5, diğerinin de 4’üncü kez üniversite diploması aldıkları belirtildi.
Eskişehir Atatürk Stadyumu’nda dün akşam yapılan Anadolu Üniversitesi’nin çeşitli fakülte ve yüksekokullarından mezun olan 4 bin 500 öğrencinin diploma töreninde AÖF İşletme Bölümü’nü bitiren evli 3 çocuk annesi Mine Öcal ile evli 2 çocuk annesi olan eltisi Hatice Öcal ilgi odağı oldu.
Eltisi Hatice Öcal ile birlikte 9 yıl önce üniversite serüvenine başladıklarını ifade eden Mine Öcal, 2000 yılında İstanbul'da Newport Üniversitesi'nin Davranış Bilimleri bölümüne kayıtlarını yaptırdıklarını belirterek, “Bu üniversitenin Davranış Bilimleri bölümünden mezun olduk. Ardından aynı üniversitenin Psikoloji bölümünde yüksek lisans yaparak diploma aldık. Hatice daha sonra Koç Üniversitesi’nde Resim bölümüne kaydını yaptırdı ve mezun oldu” dedi.
Mine Öcal eltisi Hatice Öcal ile birlikte 2006 yılında Anadolu Üniversitesi AÖF Halkla İlişkiler Bölümü’nden mezun olduklarını söyleyerek, “Son olarak Anadolu Üniversitesi AÖF İşletme Bölümü’nü bitirdik. Bu benim aldığım 4’üncü , Hatice’nin de aldığı 5’inci diploma. 9 yıldır üniversite macerası içindeyiz. Belli olmaz ama mecara buraya kadar diye düşünüyoruz” diye konuştu.
Eşi Ersan ve kayınbiraderi Ressan Öcal’ın kendilerine sürekli olarak destek verdiğini ifade eden Mine Öcal, “Buraya kadar gelmemizde en büyük katkıyı eşlerimiz sağladı. Onlara ne kadar teşekkür etsek azdır” dedi.
Mine Öcal kendisinin Eskişehir'de eltisi Hatice Öcal'ın da İstanbul’da oturduğunu belirtti. 2 eltiye diplomalarını Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Fevzi Sürmeli verdi. Diplomalarını alan eltiler birbirlerine sarılıp mezuniyetlerini kutladı.