Gündem 500 yıllık şato için MEF’ten tasarım

500 yıllık şato için MEF’ten tasarım

10.07.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Fransa’daki Rönesans Şatosu Chambord’un 500. yılını kutlamak üzere düzenlenen sergi için MEF Üniversitesi Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi’nden 5 öğrenci ve 5 öğretim üyesinin yaptığı çalışma davet aldı.

500 yıllık şato için MEF’ten tasarım

Küratörlüğünü ünlü Fransız Mimar Dominique Perrault’nun yaptığı, şatonun geleceği üzerine fikirler üreten projelerden oluşacak sergi öncesinde “21. yy’da Chambord nasıl hayal edilebilir?” fikriyle dünyadan sadece 50 mimarlık okulu davet edildi ve proje sunmaları istendi. Projeler arasından 18’i seçilerek sergiye davet edildi.

Haberin Devamı

“Chambord Inachevé” başlıklı yarışmaya MEF Üniversitesi Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi öğrencileri Merve Akdoğan, Nimet Değertaş, Yusuf A. Kalkan, Sena Ünal, Selin A. Bilgin ve MEF Öğretim Üyeleri Dr. Öğretim Üyesi Burcu S. Köknar, Dr. Öğretim Üyesi Ozan Avcı, Dr. Öğretim Üyesi Kürşad Özdemir, Ar. Gör. Derya Uzal, Ar. Gör. Beril Sarısakal’dan oluşan MEF FADA DesignLab ekibi projesiyle katıldı.

“Filling in the Blanks” isimli projede şatonun inşasına başlanıp tamamlanamamış kısımları robotlarca örülen bir lif ormanıyla kaplandı. Bu örüntüdeki kabinler, davetli araştırmacı ve sanatçıların tecrübelerine ev sahipliği yaptı. Proje, 1 Eylül’e kadar devam edecek sergide yer alacak.

Yazarlar