Gündem 57 Pakistanlı'yı elleri ve ayaklarını zincirle bağlayarak hapsettiler

57 Pakistanlı'yı elleri ve ayaklarını zincirle bağlayarak hapsettiler

27.11.2017 - 13:41 | Son Güncellenme:

Umut tacirleri yaklaşık 57 Pakistanlıyı Yunanistan ve İtalya’ya götürme vaadiyle kandırarak Türkiye’ye getirdi. İddiaya göre, elleri ve ayaklarını zincirle bağlanarak bodruma hapsedilen mülteciler ise polis ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonla kurtarıldı.

57 Pakistanlıyı elleri ve ayaklarını zincirle bağlayarak hapsettiler

Pakistanlı insan kaçakçılığı şebekesi Pakistanlı göçmenlere Türkiye'de işkence yaptı. Arnavutköy-Boğazköy Mahallesi’nde bir binanın bodrum katına ayaklarından zincirlenen ve günlerce aç, susuz bırakılan Pakistanlı göçmenler, polisin dünkü operasyonuyla kurtarıldı. Şebeke üyesi 3 Pakistanlı yakalanarak gözaltına alındı.

Haberin Devamı

Göçmen kaçakçıları, Pakistanlı göçmenleri Yunanistan ve İtalya’ya götürmek için 10 biner Euro karşılığında anlaştı. Çete, göçmenlerden Avrupa’ya geçildiğinde ailelerini aramalarını ve parayı Pakistan’daki bağlantılarına vermelerini istedi. Ancak kaçakçılar 57 Pakistanlıyı anlaşılan ülkelere değil İstanbul’un Arnavutköy ilçesine getirdi. Pakistanlılar ise kandırıldıklarını anlayarak kaçakçılara ödeme yapmama kararı aldı. Kaçakçılar, göçmenleri bir dükkanın bodrumuna kapatarak ayaklarından zincirledi ve ailelerini aramaları için baskı yaptı. Bodrumda tutulan göçmenlerin aç bırakıldığı öğrenildi.

Zincirlerden kurtulan iki göçmen dışarıya haber verebilmek için dün akşam kapatıldıkları bodrumdan kaçmaya çalıştı. Kaçakçılar, göçmenlerden birini yakalarken, diğeri kaçabilmeyi başardı. Mahalleli dükkandan yükselen kavga sesleri nedeniyle polise ihbarda bulundu. Arnavutköy İlçe ve Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele Şubesi ekipleri harekete geçerek mağdurların kurtarılması için operasyon düzenledi. Zincirleri çıkarılan göçmenler Arnavutköy Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. Dükkanda mültecilerden geriye ülkelerinden yanlarında getirdikleri bavulları kaldı. Operasyonda Pakistan uyruklu üç şüpheli yakalandı. Göçmenler yapılacak işlemlerin ardından sınırdışı edilecek.

Haberin Devamı