Gündem 580 köy yolu ulaşıma kapandı

580 köy yolu ulaşıma kapandı

04.02.2010 - 11:51 | Son Güncellenme:

.

580 köy yolu ulaşıma kapandı

Yurdu etkisi altına alan soğuk hava ve kar yağışı hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Yurt genelinde 580 köy yolu ulaşıma kapandı.

Erzurum’da 164, Bingöl’de 10, Muş’ta 8 ve Tunceli’de 7 olmak üzere toplam 189 köy yolunda, kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşım sağlanamıyor. İl Özel İdare Müdürlüğüne bağlı ekipler, kapalı köy yollarının açılması için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Yolu kapalı olan köylerde durumu ağırlaşan hastalar, İl Özel İdare Müdürlüğü ekipleri tarafından hastanelere yetiştiriliyor. Erzurum’da 3’ü hamile 5 hasta, karla mücadele ekiplerince hastanelere ulaştırıldı.

Kara yollarında da kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşım güçlükle sağlanıyor. Erzurum-Bingöl kara yolunun, Çirişli mevkisinde, zincirsiz yola çıkan 3 yolcu otobüsü kayarak kara saplandı. Otobüsler, kara yolları ekiplerinin 1 saat süren çalışmalarının ardından kurtarıldı.

AĞRI

Ağrı’da etkili olan yağış nedeniyle kar kalınlığı kent merkezinde 22 santimetre, yüksek kesimlerde ise 1 metreye ulaştı. Ağrı İl Özel İdaresi yetkilileri, kar nedeniyle 20 köy yolunun ulaşıma kapandığını, ekiplerin sabah erken saatlerde bu yollarda çalışma başlattığını bildirdi. Meteoroloji İl Müdürlüğü yetkilileri de kar yağışının devam edeceğini belirterek, sürücülere dikkatli olmaları ve zincirsiz yola çıkmamaları uyarısında bulundu.

Öte yandan Hakkari ve Yüksekova ilçesinde gece başlayan kar yağışı, sabah saatlerine kadar devam etti. Yüksekova’da kar yağışının ardından meydana gelen buzlanma, sürücülere ve yayalara zor anlar yaşattı.

KAYSERİ

Kayseri Valiliği İl Özel İdare Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, karyağışı nedeniyle Akkışla ilçesine bağlı 3, Bünyan ilçesine bağlı 7, Develi’ye bağlı 20, Felahiye’ye bağlı 5, İncesu’ya bağlı 4 Kocasinan ilçesine bağlı 12, Özvatan’a bağlı 2, Pınarbaşı’na bağlı 40, Sarıoğlan ilçesine bağlı 4, Sarız ilçesine bağlı 30, Talas’a bağlı 2, Tomarza’ya bağlı 12, Yahyalı’ya bağlı 4, Yeşilhisar’a bağlı 2 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor.

Kayseri genelinde 147 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğu ve kapanan yollarda yol açma çalışmalarının devam ettiği bildirildi.

ORDU

Ordu’da, kar yağışı sonucu başta Akkuş, Korgan, Aybastı, Kumru ve Çaybaşı olmak üzere çeşitli ilçelere bağlı 224 köyle ulaşım sağlanamıyor.

Yetkililer, kar yağışının etkisini sürdürmesi nedeniyle yol açma çalışmalarında zaman zaman aksamalar meydana geldiğini söylediler.

Olumsuz hava koşulları nedeniyle enerji nakil ve telefon hatlarında meydana gelen arızaların da giderilmesine çalışıldığı bildirildi.

YAYLADAĞI

Hatay’ın Yayladağı ilçesinde dün geceden bu yana devam eden kar yağışı nedeniyle Yayladağı-Antakya kara yolu 2 saat süreyle trafiğe kapatıldı.

Yetkililerden alınan bilgiye göre, aşırı kar yağışı ilçede yaşamı olumsuz etkiledi. Yayladağı-Antakya kara yolunda kar kalınlığının 30 ile 50 santimetreyi bulduğu belirtildi.

Yayladağı Belediyesi hoparlöründen yapılan anonslarla, Antakya’ya gidecek sürücülerin Samandağ yolunu kullanmaları istendi.

KARADENİZ’DE FIRTINA

Kastamonu’nun sahil ilçesi Abana’da etkisini gösteren fırtına, ilçenin sahil şeridinde hasarlar oluşturdu.

Beşevler mevkisi ile Halk Eğitim Merkezi yolu arasında bulunan mendireklerden bazıları da dalganın şiddetine dayanamayarak parçalandı. Yine bu güzergahta bulunan yazlık evlerin bahçe duvarları da yıkılırken ilçe merkezi ile Hacıveli Mahallesi yolu üzerinde de ufak çaplı hasarlar oluştu.

BOLU

Bolu’da iki gündür aralıksız devam eden kar yağışının ardından günlük yaşam ve ulaşım olumsuz etkilendi. Kar kalınlığının bir metreye yaklaştığı D-100 kara yolunun Bolu Dağı kesimi ile TEM Otoyolunun Bolu Dağı Tüneli mevkisinde çok sayıda araç yolda kaldı. Yolda kalan araçların kurtarılması için kara yolları ile trafik ekipleri aralıksız çalışmasını sürdürüyor. Bazı sürücüler ise kaldıkları yerden kendi imkanları ile çıkmaya çalıştı.

D-100 kara yolunda ve tem otoyolunda ulaşım sorunsuz bir şekilde seyrediyor.

Trafik ekipleri sürücüleri, yollarda oluşan kar birikintileri ve buzlanmalara karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.

(EKİP-BİR-

Yazarlar