Gündem 6 Afgan hakkında 12 yıl hapis istemi

6 Afgan hakkında 12 yıl hapis istemi

17.01.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Kırşehir’de 41 büyükbaş hayvanı çalıp kestikten sonra değerinin çok altında satarak mandıra sahiplerini 2 milyon TL zarara uğratan 6 Afgan çoban ve kasap hakkında 12 yıl 3 aya kadar hapis istemiyle dava açıldı...

6 Afgan hakkında 12 yıl hapis istemi

Elif Altın / İSTANBUL - Kırşehir’de, Türkiye’nin en iyi et işletmecilerinden olan Can Birlik ve Ekin Tarım işletmelerinin sahipleri Ramazan Göztak, Cemal Göztak ve Mustafa Demir yanlarında çalıştırdıkları Afgan çobanların mandıralarındaki büyükbaş hayvanları çalıp, kestirdikten sonra değerinin çok altında sattıklarını iddia ederek şikâyetçi oldu.

Haberin Devamı

2 milyon zarar ettiler

Boztepe Kaymakamlığı İlçe Jandarma Komutanlığı yaptığı incelemelerde, şikâyetçilerin yanında çalıştırdıkları Afgan çobanların mandıradaki büyükbaş hayvanları gece vakti sahiplerinden habersiz alıp, kesimhaneye götürdüklerini, yine burada işbirliği içerisinde oldukları diğer şüphelilerle birlikte hareket ederek hayvanları kestiklerini ve daha sonra değerinin çok altında aynı bölgede kasap ve bakkal dükkanı işleten diğer Afganlara sattıklarını tespit etti.

Uzlaşmayı kabul etmediler

Olayla ilgili soruşturmasını tamamlayan Kırşehir Cumhuriyet Başsavcılığı suçun uzlaştırma kapsamında kalması nedeniyle taraflara uzlaşmak isteyip istemediklerini sordu. Ancak Türk işletme sahipleri Afgan çobanlarla uzlaşmayı kabul etmedi.

Haberin Devamı

Bunun üzerine hazırlanan iddianamede, işletme sahiplerini yaklaşık 2 milyon TL zarara uğratan 6 Afgan çoban hakkında “Hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanmak” suçundan 12 yıl 3 aya kadar hapis istendi.