Gündem 6 komando taburu hazır

6 komando taburu hazır

03.09.2015 - 14:16 | Son Güncellenme:

TSK komandoları bölgeye sevk etti... Valilere 'Asker ihtiyaç duyulan her yerde görevlendirilsin' talimatı verildi.

6 komando taburu hazır

KOMANDOLAR HAZIR

Haberin Devamı

Aydınlık'ın haberine göre TSK ise KCK ile mücadelede komandoları devreye soktu. Gerek kırsalda üs bölgelerini tutma, gerekse de şehir merkezlerinde teröristle çatışma eğitimi verilen Kayseri ve Bolu komando tugaylarına bağlı 6 tabur, Hakkari, Şırnak gibi illerde göreve başladı.

Irak’ın kuzeyinden KCK’ya gelecek desteği büyük oranda kestiği bildirilen komandoların, şehir merkezlerine de girmeye hazırlandığı öğrenildi.

Ahmet Davutoğlu’nun 81 il valiliğine gönderdiği belirtilen genelge bu çerçevede yorumlandı. Cumhuriyet’in haberinde ‘olağanüst hal’ olarak yorumlanan genelgede, “terör olaylarına yapılacak müdahalelerin etkinliğini artırmak, kurumların arası işbirliğini arttırmak” amacıyla Başbakanlık’ta Başbakanlık

Haberin Devamı

Koordinasyon Merkezi kurulduğu, bu merkezin, il ve ilçelerde de örgütlenmeye gittiği, Emniyet, jandarma, başsavcılık ve MİT’e, “terör örgütlerinin illegal yapıları ile teröre müzahir legal görünümlü yapılara ilişkin bilgileri” toplama talimatı verildiği ileri sürüldü.

Resmi Gazete’de yayımlanmadığı ve valiliklere gizli olarak gönderildiği öne sürülen genelgede Davutoğlu’nun, askerin gerekirse sokağa indirileceğine ilişkin şu talimatı verdiği iddia edildi:

“...bütün kolluk kuvvetleri ve TSK birlikleri ihtiyaç duyulan her yerde görevlendirilecek, ülke sınırlarımızın güvenliği sağlanacak, hiçbir terör örgütünün vatandaşlarımız üzerinde tehdit ve baskı kurmasına asla izin verilmeyecek, terör örgütlerinin finansmanının önlenmesi için gerekli tüm tedbirler alınacak yollar güvenli bir şekilde ulaşıma açık tutulacak, herkesin kurallara uyulması sağlanacak ve önceden belirlenmiş yerler ve güzergâhlar dışında toplantı ve gösterilere kesinlikle izin verilmeyecektir.”