Gündem 600 bin TL’lik sistem koruyamadı!

600 bin TL’lik sistem koruyamadı!

30.11.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Avrupa’nın en büyük müzeleri arasında gösterilen Antalya Müzesi’ne giren bir hırsız, tarihi eserlerin restorasyonunun yapıldığı atölyeden 6 bin TL’lik malzeme çaldı.

600 bin TL’lik sistem koruyamadı

Hırsızlık olayı, üç yıl önce yaklaşık 600 bin TL’ye yenilenen güvenlik sisteminin teknik şartnamelere uygun olmadığını da ortaya çıkardı.

Haberin Devamı

2 gün sonra ortaya çıktı

Yorgun Herkül (Herakles), Afrodit, Zeus, Hera, Athena heykelleri, Noel Baba Aziz Nicholaos’a ait olduğu düşünülen bir kısım kemikler, ‘Yüzyılın Hazinesi’ olarak nitelendirilen Elmalı Sikkeleri gibi paha biçilemez eserleri barındıran müzede hırsızlık olayı yaşandı. 23 Kasım Pazartesi günü saat 18.00 sıralarında, müzenin arkasındaki duvar ve demir parmaklıklardan atlayıp, tarihi eserlerin restorasyon işlemlerinin yapıldığı üç tarafı kapalı, ancak ön kısmı açık alana giren hırsız, atölyedeki matkap, yapıştırma cihazları gibi yaklaşık 6 bin lira değerindeki malzemeyi çaldı. Olay, iki gün sonra malzemelerin lazım olması ve bulunamaması üzerine kamera kayıtlarının kontrol edilmesiyle ortaya çıktı. Bir güvenlik kamerasının görüntülediği ancak hassas algılama özelliği olmadığı için alarm vermediği olayda, üç yıl önce müzeye yapılan güvenlik sistemine ilişkin ihalenin teknik şartnamelere uygun olmadığını da ortaya çıkardı. Müzeye giren hırsızın kimlik tespiti yapılması için çalışmalar sürüyor.