Gündem 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerde 8. gün! İşte bölgede son durum...

7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerde 8. gün! İşte bölgede son durum...

13.02.2023 - 23:00 | Son Güncellenme:

Kahramanmaraş'ta meydana gelen deprem felaketinde 8. güne girildi. Sahada çalışmalar canhıraş sürüyor.

AFAD, 6 Şubat'ta 04.17'de Kahramanmaraş Pazarcık’ta 7.7 büyüklüğünde deprem olduğunu duyurdu. Aynı gün Elbistan'da da saat 13.24'te 7.6 büyüklüğünde ikinci bir büyük deprem daha meydana geldi. Deprem, 10 ilde birden şiddetli şekilde hissedildi.

Haberin Devamı

Depremin 8. gününde yaşananları dakika dakika aktarıyoruz...

23.40: Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay: Adıyaman, Hatay ve Maraş'a odaklanmış durumdayız. 2 milyon 200 bin afetzedeye 3 öğün yemek verebilecek altyapıya sahibiz. Beslenme konusunda sıkıntısı olan afetzedeler bize ulaşabilirler. Uçaklarımızın yaptığı sortiler 4 bini aşmış durumda. 257 noktada çadır kent kurulumu tamamlanmıştır. Hasar tespit çalışmalarımızı bir hafta içinde tamamlayacağız. Ayni yardımların yönlendirilmesi için 144 ALO yardım hattı kuruldu. Gaz ve elektrik kontrollü şekilde verilmeye devam ediyor. Ayni yardımlara rahat ulaşım için 250 market oluşturulacak. Bunların 100'ü çadırlarda, 150'si okullarda oluşturulacak. Deprem bölgesindene çalışmalar yarın Kabine toplantısında detaylı şekilde ele alınacak.

Haberin Devamı

23.30: MSB: Hava Kuvvetlerimize ait CN-235 uçaklarımız, Hatay Havalimanına yardım malzemesi taşımaya devam ediyor.

23.00: Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, depremlerden etkilenen 10 ilde 41 bin 791 bina için yıkık, acil yıkılacak veya ağır hasarlı tespiti yapıldığını açıkladı.

"19.300 DEPREMZEDE ÜLKE GENELİNDE TEDAVİ ALTINDA"

22.20: Kahramanmaraş'ta 4.8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

22.15: Bakan Koca:15.664’ü serviste, 3.636’sı yoğun bakımda olmak üzere, 19.300 depremzede vatandaşımız halen ülke genelinde hastanelerimizde tedavi altındadır. Bir kısmı taburcu edilen 8.851 hastamıza cerrahi işlem yapılmıştır.

22.06: Bakan Koca:Bakanlığımızın sağlık hizmeti verdiği noktalarda ve sahra eczanelerinde ücretsiz ilaç temini devam ediyor. Bunun yanı sıra, deprem bölgesinde olup, eczanesi hasar gören eczacılarımız başta olmak üzere, geçici eczanelerle mobil eczanelere izin verilmiştir.

Deprem bölgesindeki sağlık tesislerimizde, 14.611 UMKE ve Acil Sağlık personeliyle birlikte, 18.097’si doktor olmak üzere, halen 145.711 arkadaşımız görev yapıyor. Gerekli profesyonel güce sahibiz.

21.55: Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Etlik Şehir Hastanesine giderek depremzede çocukları ziyaret etti. Bakan Yanık, “Bin 362 refakatsiz çocuktan 369’u ailelerine teslim edildi” dedi.

Haberin Devamı

21.50: Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Osmaniye’de Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ekiplerince hasar tespit çalışmaları sürerken, ilk etapta 200 yapı için acil yıkım kararı verildi. Yıkım kararı verilen ağır hasarlı binalar, gerekli çevre önlemi alınarak kontrollü şekilde yıkılmaya başlandı.

21.17: Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Adana'da arama-kurtarma çalışmalarının tamamlandığını ve 418 vatandaşın hayatını kaybettiğini açıkladı.

21.08: Kahramanmaraş'ta Ebrar Sitesi E Blok'ta 10 yaşındaki Ayça enkazdan sağ olarak çıkarıldı.

21.00: Milli Savunma Bakanlığı, AFAD ile koordineli olarak 1 adet sahra çadırı ile çocuk oyun parkı yapıldığını duyurdu. Milli Savunma Bakanlığı (MSB) sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, “Sakarya’da konuşlu 7’nci Komando Tugayımız tarafından Gaziantep’teki Avşar Kampüsü bölgesine AFAD ile koordineli olarak 1 adet sahra çadırı ve çocuk oyun parkı yapıldı. Beraberiz Türkiye” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

20.52: İzmir İktisat Kongresi sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen ve asrın felaketi olan iki büyük deprem nedeniyle 17 Şubat-4 Mart tarihleri arasında yapılması planlanan İzmir İktisat Kongresi ileri bir tarihe ertelenmiştir. Aziz milletimizin başı sağ olsun" ifadelerine yer verildi.

20.23: Kahramanmaraş merkezli iki depremde enkazlardan çıkartılan ve yakınlarına ulaşılamayan 0-1 yaş grubundaki 15 bebek daha Cumhurbaşkanlığı'na ait 'DAP' uçağı ile Ankara'ya getirildi. Adana'dan bakıcı anneler eşliğinde gelen bebekler, Etlik Şehir Hastanesi'nde genel sağlık kontrollerinin yapılmalarının ardından, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nca koruma altına alınacak.

20.23: Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Mardin’de binalarda hasar tespit çalışmaları yapıldı. Depremin hissedildiği kentte çalışma yapan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü ekipleri, 59 yapıda ağır hasar tespit etti.

Haberin Devamı

7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerde 8. gün İşte bölgede son durum...

20.22: Milli Savunma Bakanlığı, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Umut bazen bir çocuğun gülüşünde gizlidir. Gelibolu’da konuşlu 18'inci Mekanize Piyade Tugayı Komando Taburumuz, Hatay'da depremden etkilenen çocuklarımızın yüzünü bir nebze de olsun güldürebilmek için sık sık onlarla bir araya geliyor, etkinlikler düzenliyor” ifadelerini kullandı.

7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerde 8. gün İşte bölgede son durum...

19.40: Malatya Cumhuriyet Başsavcılığınca, kentte deprem nedeniyle yıkılan binalarla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında, 40 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

19.20: Hatay Antakya'da depremde yıkılan Erdoğan Apartmanı müteahhiti şüpheli Mustafa Erdoğan Keçecioğlu Ankara'da bir otelde yakalanarak gözaltına alınmış, şüpheli çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştır.

18.58: 183. saatte Antakya Akevler'de bir kişi daha enkazdan sağ olarak çıkarıldı.

7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerde 8. gün İşte bölgede son durum...

18.04: Depremler sonrasında bölgede gerçekleşen hırsızlık, yağma, güveni kötüye kullanma, bilişim sistemlerini kullanarak dolandırıcılık olaylarına ilişkin ilgili cumhuriyet başsavcılıklarınca 232 olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Soruşturmalar çerçevesinde 11 ilde 97 şüpheli tutuklanırken, 22 şüpheli hakkında adli kontrol kararı verildi.

17.59: Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Hatay kent merkezindeki arama-kurtarma, yaşam destek ve sağlık faaliyetlerini inceledi.

17.15: 182. saatte Hatay'da enkaz altından bir çocuk daha kurtarıldı. Depremzedenin isminin Kaan olduğu ve 13 yaşında olduğu bildirildi. Sağ olarak kurtarılan Kaan, insan koridoru ile ambulansa taşınarak hastaneye sevk edildi.

7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerde 8. gün İşte bölgede son durum...

17.12: Pazarcık ve Elbistan merkezli 7.7 ile 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından ekipler, arama-kurtarma çalışmaları devam ediyor. Çalışmalarda, Onikişubat ilçesine bağlı Hayrullah Mahallesi Altinköşk Apartmanı’nda yaşayan Hatice Akan'ın enkaz altında kaldığı belirlendi. Bunun üzerine ekipler, Akan'ı kurtarmak için çalışma başlattı. Çok sayıda ekibin katıldığı çalışmalarda Akan, 180'inci saatte enkazdan kurtarıldı. Sağlık ekiplerince ambulansa bindirilen Hatice Akan, Kahramanmaraş Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. 

7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerde 8. gün İşte bölgede son durum...

17.10: Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Malatya’daki Millî Eğitim Bakanlığı psikososyal destek merkezini ziyaret ederek öğrenci, öğretmen ve vatandaşlarla bir araya geldi; afetzedelerin sorunlarını dinledi.

17.08: Aydın'ın Köşk ilçesinde, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na bağlı 'Alo 144 Sosyal Yardım Hattı', Kahramanmaraş merkezli 2 büyük depremin ardından 'Alo 144 Afet Acil Hattı' olarak hizmet vermeye başladı. Türkiye'nin tek 'Afet Acil Hattı' olan merkeze 8 günde yapılan 350 bin çağrıdan 100 binin asılsız çıktığı belirtildi.

16.52: Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, deprem sonrası Adana’da hasar tespit çalışmaları kapsamında şimdiye kadar 2 bin 901 binanın incelendiğini, 2 bin 745’inin az hasarlı ya da hasarsız olduğunu söyledi. Kentteki deprem bilançosunu da aktaran Kirişci, “Enkaz altından 34 vatandaşımız sağ kurtarılırken, 416 vatandaşımız hayatını kaybetti” dedi.

16.47: Adana'nın Çukurova ilçesinde yerle bir olan ve 70 kişinin cansız bedeninin çıkarıldığı belirtilen Hasan Alpargün Apartmanı'nın müteahhidi Hasan Alpargün sevk edildiği nöbetçi mahkemece tutuklandı. Adana Cumhuriyet Başsavcılığı, diğer yıkılan binaların mütehahhitleriyle ilgili soruşturmanın da devam ettiğini bildirdi. (Haberin detayları için tıklayınız)

YAKINIM HANGİ SAĞLIK KURULUŞUNDA?

16.35: Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca: “Depremzede yakınınızın hangi sağlık kuruluşunda olduğunu öğrenmek için ALO 184 SABİM hattını arayabilirsiniz”

16.05: MSB'den peş peşe açıklamalar yapıldı. Bakanlığın ilk açıklamasında, '8’inci Komando Tugayımız, Hatay’da arama-tarama ve yardım faaliyetlerinin yanı sıra vatandaşlarımız için seyyar tuvalet kurulumlarına da aralıksız devam ediyor. TSK tarafından deprem bölgesinde 235 seyyar banyo ve tuvalet kurulumu tamamlandı.' denildi. İkinci açıklamada da uçakların seferber edilerek deprem bölgesinleri yaralı vatandaşların Ankara'ya tahliye edildikleri bildirildi.

16.05: Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Şanlıurfa'da 340 kişinin hayatını kaybettiğini, hastanelerde tedavi gören 8 bin 919 kişinin ise taburcu edildiğini söyledi.

15.53: Bakan Nebati, 'Depremin ilk anından bu yana, milletimizle kenetlenerek sahada nasıl bir gayret içerisinde olduğumuz apaçık ortadayken, birilerinin anlık fotoğraf kareleri üzerinden çarpıtma yaparak siyasi çıkarlarının peşine düşmesi her şeyden önce kendileri adına utanç vericidir. Bu çarpık zihniyeti, bu fırsatçı yaklaşımı milletimize havale ediyorum. Böylesi bir ortamda dahi çarpıtmalarıyla siyasi çıkar arayışına girenlere en güzel cevabı milletimiz verecektir.' dedi.

15.49: Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada "13 ilde yürütülen hasar tespit çalışmaları kapsamında şuana kadar 236 bin 410 binada yer alan 1 milyon 279 bin 576 bağımsız birimde hasar tespit çalışması yapıldı" denildi. (Haberin detayları için tıklayınız)

15.39: Gaziantep'te depremde yıkılan 25 binayla ilgili soruşturmayla ilgili yeni bir gelişe yaşandı. Soruşturma kapsamında gözaltına alınan 9 kişiden 5'inin tutuklandığı bildirildi.

15.30: Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Diyarbakır'da depremde 344 kişinin yaşamını yitirdiğini belirterek, “Diyarbakır’da 32 kişinin hakkında adli süreç başlatılmıştı. Bu süreç işlemektedir. Diyarbakır’da hasar tespit çalışmaları devam ediyor. 300 ekip çalışıyor. Hasar tespit çalışmalarının kısa sürede tamamlanması için hem ekip, hem teknik personel sayısını artırdık. Diyarbakır’da yaklaşık 200 binaya yakın dairede hasar tespitleri yapılmış. Bunlardan 25 tanesi acil yıkılacak bina durumunda. 376 ağır hasarlı bina var. Bunlara ilişkin tespitler hızla devam ediyor” dedi.

15.15: Gençlik ve Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu, "200 bine yakın vatandaşımızı tesislerimizde misafir ediyoruz. Öğrencilerimiz bu konuda müsterih olsunlar. Ailesi deprem bölgesinde olup yurtlarda kalan öğrencilerimiz var. Kalma durumu olan tüm öğrencilerimizi yurtlarımızda kalmaları yönünde planlamayı yapıyoruz. Hiçbir gencimizin mağdur olmasına izin vermedik, vermeyiz. " dedi.

15.13: NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, NATO ülkelerinin Türkiye'ye depremler nedeniyle destekte bulunduğunu belirterek "Müttefikimiz Türkiye ile güçlü dayanışma içindeyiz." dedi.

10 İLDEKİ OKULLARIN AÇILIŞ TARİHİYLE İLGİLİ BAKAN ÖZER'DEN AÇIKLAMA

14.50: Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "10 ildeki eğitim-öğretimi 1 Mart'a kadar ara verdiğimizi açıkladık. 1 Mart'ta başlayacağımızı açıklamadık. 1 Mart'a kadar ara verdiğimizi açıkladık. Burada da biz Bakanlık olarak il bazlı bir değerlendirme yapmayacağız. İlçe bazlı, okul bazlı değerlendirme yapacağız." dedi. (Haberin detayları için tıklayınız)

14.26: Gaziantep'te deprem bölgelerinde incelemelerde bulunan TBMM Başkanı Şentop, 'Depremin yıkıcı etkilerinin en çok hissedildiği yerlerden Gaziantep Nurdağı’ndaki koordinasyon merkezinde, ihtiyaçların karşılanması için yürütülen çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldık.' ifadelerini kullandı.

177. VE 178. SAATLERDE SEVİNDİRİCİ HABERLER

13.40: Bitlis'ten Adıyaman'a sevk edilen JÖH arama kurtarma ekipleri, merkeze bağlı Alitaşı Mahallesi 1246. Sokak Bozbey Apartmanı enkazında yapılan arama ve tespit çalışmaları sonucunda Hivay Üşer’i 177. saat sonunda sağ olarak çıkardı. Saatler süren çalışma sonucunda enkazdan sağ olarak çıkarılan Üşer, sedyeye alınıp ambulansa taşındı.

178. saatte de Adıyaman merkezdeki Kılıç Apartmanı'ndan 35 yaşındaki Bünyamin İdacı ve 4 yaşındaki 'Miray' isimli çocuğun sağ olarak kurtarıldığı bildirildi. 4 yaşındaki Miray isimli bir çocuğun ve bir kişinin enkazdan sağ olarak kurtarıldığı bildirildi.

7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerde 8. gün İşte bölgede son durum...

13.15: 177. saate Hatay'da Korkmaz Apartmanı enkazı altında bulunan 26 yaşındaki Derya Akdoğan isimli vatandaşın enkaz altından sağ olarak kurtarıldı. Genç kadını kurtaran ekipler ve bölgede bulunan yakınları duygu dolu anlar yaşadı. 

7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerde 8. gün İşte bölgede son durum...

13.00: Diyarbakır'da bulunan Adalet Bakanı Bozdağ, 'Barınma ihtiyaçlarını önemli ölçüde vatandaşlarımız burada giderecektir. Hiçbir vatandaşımızı barınma sorunuyla karşı karşıya Diyarbakır'da bırakmadık, bırakmayacağımızı da ifade etmek isterim. Diyarbakır'da hem valilik ayrıca büyükşehir belediyelerimiz, ilçe belediyelerimiz, kaymakamlarımız, AFAD'ımız, Kızılay'ımızın, Emniyet'imizin ne kadar birim varsa hepsi koordinasyon ve özveri içinde 7/24 çalışmaktadırlar. Bu çalışmalar neticesinde sorunları çözme konusunda netice aldık. Bunda sonra da aynı tempoyla çalışmalarımızı sürdüreceğiz.' dedi.

12.41: Depremzedelerin bölgeden tahliyesi için uçuşlar gerçekleştiren Türk Hava Yolları (THY) afetin yaşandığı günden bu zamana kadar bin 2 seferle 165 bin 73 kişinin tahliyesini gerçekleştirdi. Ayrıca bugün planlanan 109 sefer ile 19 bin 878 kişinin tahliyesi gerçekleştirilecek.

12.34: Kültür ve Turizm Bakanlığı, AFAD ve Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) ve bağlı bölge birlikleri organizasyonuyla deprem bölgesindeki 10 ilden şu ana kadar 21 ildeki otellere 100 bine yakın kişi yerleştirildi.

12.06: TBMM Başkanı Şentop, sosyal medya hesabındna yaptığı paylaşımda, 'Halkımızın bu felaket karşısında birlik ve bütünlük içerisinde bölgeye nasıl yardım ettiğini, İHH’nın Kilis Lojistik Merkezi’ni ziyaretimizde yerinde gözlemledik. Sahada olan kurum ve kuruluşlarımızın hepsinin emeği çok kıymetli, çok değerli. Hepsine teşekkür ediyoruz.' dedi.

CAN KAYBI 31 BİN 643'E YÜKSELDİ

12.05: AFAD, depremlerde hayatını kaybedenlerin sayısının 31 bin 643'e yükseldiğini duyurdu. 158 bin 165 afetzedenin ise bölgeden diğer illere tahliye edildiği bildirildi.

11.50: 176. saatte Hatay'dan bir mucize haberi daha geldi. Enkaz altında kalan bir kişinin daha sağ olarak çıkarıldığı bildirildi.

11.35: Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Hatay'ın Samandağ ilçesindeki arama- kurtarma çalışmalarını inceledi; bölge halkına taziye ziyaretinde bulundu.

11.20: Ticaret Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, 'Deprem bölgelerine yardım götürmeye çalışanlara fahiş fiyatla çorba satışı yaptığı iddia edilen dinlenme tesisi işletmesine toplam 1 milyon 860 bin TL idari para cezası uygulanmasına karar verildi.' denildi.

7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerde 8. gün İşte bölgede son durum...

11.10: Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Diyarbakır'da 81 saat sonra enkazdan çıkarılan Beşir Yıldız'ı (6) hastanede ziyaret etti. "Bazen uyudum, üşümedim. Sanki battaniye gibi bir şeyin içerisindeydim" diyen Beşir'e, Bakan Bozdağ, büyük bir kahraman olduğunu söyledi.

175. SAATTE GELEN MUCİZE

10.45: Hatay’dan sevindirici bir haber daha geldi. Saatlerce enkaz altında kalan Naide Umay, arama kurtarma ekipleri tarafından 175 saat sonra sağ olarak çıkarıldı. Naide Umay, sağlık ekipleri tarafından ilk müdahalesi yapıldıktan sonra ambulans ile hastaneye kaldırıldı.

10.30: Emniyet Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, 'Sosyal medya platformlarında depreme ilişkin provokatif paylaşımlarda bulunan 475 hesap yöneticisi tespit edildi. 56 şahıs gözaltına alındı, 14'ü tutuklandı. Yardımsever vatandaşlarımızı suistimal etmek isteyen internet sitelerinin kapatılması sağlandı.' ifadeleri kullanıldı.

09.50: Enkaz altından kurtarılan 2 bin 504 yaralı tedavilerinin sürdürülmesi için İstanbul'a getirilmişti. Bu sayı 4 bin 660’a çıktı. İstanbul’daki çeşitli hastanelere getirilen 4 bin 660 yaralıdan 3 bin 389'u ise taburcu edildi.

09.25: Malatya Cumhuriyet Başsavcılığınca, kentte deprem nedeniyle yıkılan binalarla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında 31 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

09.16: Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilediği Gaziantep'te yıkılan Emre Apartmanı'nın şantiye şefi ve fenni mümessili Nazmi Tosun İstanbul'da gözaltına alındı.

09.00: Kızılay ekipleri temel beslenme ihtiyacı bulunduğu bilgisi alınan yaklaşık 900 köye kara yolu ve TSK’ya ait helikopterlerle yardım ulaştırdı. (Haberin detayları için tıklayınız)

170. SAATTE ENKAZDAN YÜRÜYEREK ÇIKTI

07.20: Hatay’da göçük altında kalan 42 yaşındaki Habib, depremin 170’inci saatinde göçük altından çıkartıldı. Enkazdan tekbir getirerek ve yürüyerek çıkan Suriyeli adam, arama kurtarma ekipleri tarafından Hatay Sahra Hastanesine kaldırıldı. (Haberin detayları için tıklayınız)

07.15: Gaziantep'in İslahiye ilçesinde yıkılan bir binanın enkazında kalan 40 yaşındaki Sibel Kaya, depremin 170. saatinde yaralı olarak kurtarıldı.

7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerde 8. gün İşte bölgede son durum...

04.50: Hatay'da bir kişi 167 saat sonra enkazdan yürüyerek çıktı.

7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerde 8. gün İşte bölgede son durum...

03.30: Adıyaman'ın Besni ilçesinde bir mucize daha gerçekleştirildi. Yıkılan binanın enkazında saatlerce sürdürülen çalışma ile 166'ın saatte Erengül Önder (60) sağ olarak çıkarıldı.

7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerde 8. gün İşte bölgede son durum...

00.58: Gaziantep'te depremde yıkılan Bahar Apartmanı'nın müteahhidi İbrahim Mustafa Uncuoğlu tutuklandı.

00.51: Bakan Soylu: Yaklaşık 300 bine yakın bir çalışan var ve herkes büyük bir seferlik halinde. Kahramanmaraş'ta 4.497 enkazda arama kurtarma yapıldı. 308 enkazda arama kurtarma devam ediyor. (Haberin detayları için tıklayınız)

00.49: İzmir Valiliği kentte toplanan insani yardımların, deprem bölgesine ulaştırılmak üzere Çeşme Ulusoy Limanı’ndan İskenderun Limanı’na doğru 2. seferini gerçekleştiren Ro-Ro gemisiyle yola çıktığını duyurdu.

00.45: Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında sağlık alanında alınan tedbirlere ilişkin Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi Resmi Gazete’de yayımlandı. (Haberin detayları için tıklayın)

00.30: Adıyaman'da 44 yaşındaki Naime Şakar 165. saatte kurtarıldı. (Haberin detayları için tıklayın)

00.20: Kahramanmaraş merkezli 10 ilde etkili olan depremlerde enkaz altından çıkarılan yaralıların İstanbul’a getirilmesi devam ediyor. Adana’dan kalkan ve içinde 6 yaralı ve 5 refakatçı bulunan CASA tipi askeri ambulans uçağı, saat 00.20 sıralarında Atatürk Havalimanı’na iniş yaptı. Burada sağlık ekipleri tarafından ambulanslara alınan yaralı depremzedeler çevrede bulunan hastanelere nakledildi.

00.10: Hatay'da, yıkılan apartmanın enkazı altında kalan 7 yaşındaki Mustafa, depremden 163 saat sonra sağ kurtarıldı. Mustafa’yı kurtaran ekipler büyük sevinç yaşadı.

7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerde 8. gün İşte bölgede son durum...

AFAD'dan yapılan açıklamada can kaybının 29 bin 605 olduğu açıklandı. AFAD, 147 bin 934 vatandaşın diğer illere tahliye edildiği de bildirdi.

"HASARLI BİNALARDAN UZAK DURUN UYARISI"

Cumhurbaşkanı Yardımcısı  Fuat Oktay yaptığı son açıklamada "Artçı sarsıntılar devam ediyor. Belirli bir süre daha devam edeceğe benziyor. Onun için ısrarla hasarlı olan, yıkılacak olan binalardan uzak durulmasını talep ediyoruz." uyarısında bulundu.