Gündem 7 kıta 90 ülke tek sergide

7 kıta 90 ülke tek sergide

16.10.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Ünlü dağcı ve gezgin  Nasuh Mahruki’nin yarım asra sığdırdığı 7 kıta ve 90 ülkede çektiği fotoğraflardan oluşan sergi  açıldı. Mahruki’nin gittiği ülkelerde gördüğü farklı kültürlerin bir yansıması olan, Galeries Lafayette’deki sergiyi ücretsiz gezebilirsiniz...

7 kıta 90 ülke  tek sergide

Doğal afetlerde yüzlerce kişinin hayatını kurtaran AKUT Arama ve Kurtarma Derneği eş kurucusu, milli sporcu, profesyonel dağcı, yazar, fotoğrafçı ve gezgin Ali Nasuh Mahruki’nin 50 yıla sığdırdığı seyahatleri bir fotoğraf sergisinde buluşturuldu. Dünyanın farklı coğrafyalarındaki zorlu dağ tırmanışları, kıtalararası motosiklet yolculukları, tanık olduğu festivalleri, uzun çöl geçişlerini anlatan fotoğraflar, aynı zamanda Mahruki’nin 50. yaşında açtığı ilk sergide yer alıyor. Fotoğraflar; Mahruki’nin farklı kültürleri gözlemlediği Nepal, Tibet, Bhutan, Afganistan, Hindistan, Sıkkım, Moğolistan, Alaska, Afrika, Antarktika gibi dünyanın çeşitli coğrafyalarında yaşadığı deneyimlerden oluşuyor.

7 kıta 90 ülke  tek sergide

Haberin Devamı

‘Şimdi asla yaşanmayacak’

7 kıta ve 90’ın üzerinde ülkede yaşadığı serüvenleri anlattığını dile getiren Mahruki sergiye ilişkin olarak şunları söyledi: “Sergimizi, ‘Hayatınız En Büyük Maceranız Olsun’ sloganıyla hazırladık. Hayatın her anı çok değerli ve keşfetmenin, öğrenmenin keyfi büyük. Hayat hepimiz için bilinmeyen maceranın ötesindedir. Hayatı dolu dolu, aşkla, tutkuyla, coşkuyla, bütün gücümüzle, her şeyimizle yaşamalı. Hayat yalnızca bir kerelik bir deneyimdir. En uzağına, en yükseğine, en derinine, en sonuna kadar yaşayın ki hayatınız en büyük maceranız olsun. Çünkü ikinci fırsatınız asla olmayacak ve bir daha asla şimdiki yaşınızda olmayacaksınız.”

7 kıta 90 ülke  tek sergide

‘Maceraya götüren arkadaş’

Zorlu coğrafyalarda yol aldığını motosikleti ulaşım aracından öte maceralara götüren yol arkadaşı olarak gördüğünü vurgulayan Mahruki şöyle devam etti:“Motosiklet insanın ruhunu coşturan, özgüvenini besleyen harika bir heyecan ve zevk kaynağı. Günlük hayatınızda kullanabilir ya da macerayla dünyayı keşfedebilirsiniz. Beni başka coğrafyalara ve kültürlere taşıdığı için seviyorum. Dağcılığı ise, zorluklar ve tehlikelerle dolu doğanın en karizmatik kucağı olmasının yanı sıra, her gün yeni şeyler görmemi sağladığı için çok seviyorum, tıpkı motosiklette olduğu gibib.”