Gündem '7 ton esrar 5 ton eroin yakaladık'

'7 ton esrar 5 ton eroin yakaladık'

15.02.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

.

7 ton esrar 5 ton eroin yakaladık

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Pazartesi günü 7 ton esrar, yılbaşından bugüne kadar ise 5 ton eroin yakaladık” dedi.

Haberin Devamı

Soylu, Ankara’nın Altındağ ilçesi Karapürçek Mahallesi’nde esnafla bir araya geldi. 31 Mart Yerel Seçimleri’nin bir beka seçimi olduğunu aktaran Soylu, “Karşımızdaki şer ittifakının da iddiası bu seçimin normal yerel seçimi olduğudur. Kimin kiminle yan yana geldiğine bakınca, bize bu seçim hiç de yerel seçim gibi görünmüyor. Allah aşkına, HDP ile Saadet’in yan yana geldiği seçim yerel seçim olabilir mi? Burada işin içinde HDP ve PKK var. İşin içerisinde FETÖ var” diye konuştu.

‘İnsan sıfatında biri’

Soylu, HDP Diyarbakır Milletvekili Saliha Aydeniz’in Van’da izinsiz yürüyüş sırasında bir kadın polis memurunun kolunu ısırması olayına da değinirken “Gördünüz değil mi, insan sıfatında birisi, kız polisimizin kolunu ısırmış. Bir gün önce de İstanbul’daki polislerimiz onları ‘hani yürüyeceklerdi’ betonun üzerine oturttular ya. Bir polis kızımızı orada milletvekili darp etmiş. Bir arkadaşımız vasıtasıyla beni aradı. Dedi ki, ‘Bakanım biz onları yürütmedik ne yaparlarsa yapsınlar.’ Şimdi bu irade milletimizin iradesi” dedi.

Haberin Devamı

Uyuşturucuyla mücadele konusuna değinen İçişleri Bakanı Soylu, şöyle devam etti: “Pazartesi günü 7 ton esrar yakalandı, 5’i Diyarbakır Lice’de, 2’si İstanbul’da. Önemli bir rakam veriyorum. Yılbaşından bugüne kadar 5 ton eroin yakaladık. Bu rakam 2016 yılının tamamıdır. Yani 2016’daki 12 ayın tamamını biz sadece şu anda bir buçuk aylık süre içinde yakaladık. 57 bin 300 uyuşturucu satıcısı bugün kodeste.”

Operasyonlar sürüyor

Bakan Süleyman Soylu, terörle mücadelenin yoğun bir şekilde sürdüğünü belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: “Şu anda tam 300 operasyon yapıyoruz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu. Cudi’den Gabar’a, Tunceliye kadar. Sizin yaşadıklarınızı gelecek nesillerin tekrar yaşamasını istemiyoruz. Darbelerin, ekonomik krizlerin, Türk- Kürt, Alevi- Sünni, laik-dindar, bu ülkede insanlarımızı ayrıştırarak bize meydan okunmasına fırsat verilmesini istemiyoruz.

Bizim varlığımız millettir, medeniyettir. Bütün bunları yapamadıkları için birileri çıkıp Meclis kürsüsünden, ‘Biz Kürdistan’da şurayı destekleyeceğiz’ diyerek esas itibarıyla bu memleketteki ayrımcılığı, bölücülüğü ortaya koyup yeni bir yere çekmeye çalışıyorlar. Bu tezgâhların hiçbirini fark etmiyoruz zannetmeyin.”

Haberin Devamı

İçişleri Bakanı Soylu, konuşmasının ardından esnaf ziyaretinde bulundu.

‘FETÖ’ye neler olacağını görün’

Soylu, daha sonra Ankara’nın Altındağ ilçesindeki AK Parti Karapürçek Seçim İrtibat Bürosu’nun açılışına katıldı. Terör örgütleriyle mücadelenin devam ettiğini belirten Soylu, “FETÖ ile mücadele ediyor muyuz? Siz 31 Mart’tan sonra onlara neler yapacağımızı bir görün” dedi.