Gündem 700 bin dolar kayıp kayıtlar da silinmiş

700 bin dolar kayıp kayıtlar da silinmiş

11.06.2010 - 01:13 | Son Güncellenme:

Münevver Karabulut’un öldürüldüğü gece Garipoğlu ailesine ait villada buldukları 700 bin doları tutanağa geçirmedikleri iddia edilen 6 polis hakkında “görevi kötüye kullanma” suçundan 3 yıl hapis istemiyle dava açıldı

700 bin dolar kayıp kayıtlar da silinmiş

Münevver Karabulut’un babası Süreyya Karabulut’un “Olay gecesi pazarlık yaşandı. Deliller karartıldı” iddiaları ve suç duyurusu üzerine Küçükçekmece Cumhuriyet Savcılığı tarafından başlatılan soruşturma tamamlandı ve Garipoğlu ailesinin villasında arama yapan polisler ile site görevlileri hakkında dava açıldı.
Garipoğlu ailesinin evindeki parayı, ilk kez Süreyya Karabulut, “Olay gecesi pazarlık yaşandı. Deliller karartıldı. O gece birtakım kirli ilişkiler döndü. Cem’in evinde 700 bin dolar bulundu. Bu para polisin raporlarına geçmedi. Cem Garipoğlu serbest bırakıldı” sözleriyle gündeme getirmişti.

‘Cerrah’ın atanma nedeni’ iddiası
Bu sözleri nedeniyle dönemin İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah’ın “iftira atıyor” diyerek hakkında suç duyurusunda bulunduğu Karabulut ise kayıp paranın bulunması için savcılığa başvuruda bulunmuştu. Bu arada Cerrah’ın Osmaniye Valisi olarak atanmasının arkasında kayıp para iddialarının rol oynadığı öne sürülmüştü.

İlk duruşma 18 Ekim’de
Sabah Gazetesi’nin dünkü haberine göre, soruşturmayı tamamlayan Küçükçekmece Cumhuriyet Savcılığı, polisler Gökmen Karadağ, Sami Avcı, Tayfun Kayın, Murat Dönmez, Hasan Körpınar ve Ahmet Burak Demirbaş hakkında “görevi kötüye kullanmak” suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası istedi. Polislerin yargılama sonunda suçlu bulunması halinde mesleklerinden men edilmesi de talep edildi.
Site yöneticisi Ufuk Yemişçi, site görevlileri Yusuf Pala ve Refik İmamoğlu için de “suç delillerini yok etme, gizleme ve değiştirme” suçundan 6 aydan 5 yıla kadar hapis istendi. İlk duruşma tarihi de 18 Ekim 2010 olarak belirlendi.

‘Makul rakamın üzerinde’
İddianamede, “Evde arama yapıldı. Arama sırasında miktarı net olarak tespit olunamayan ancak makul bir rakamın üzerinde olduğu şüphelilerce de kabul edilen yabancı ülke parası bulundu. Ancak polisler bunu tutanağa geçirmedi” denildi.
İddianemede ayrıca şu ifadeler yer aldı: “Şüpheli polis memurlarının villaya ait güvenlik kamera kayıtlarını yeterli düzeyde incelemediği; polisler Sami Avcı ve Gökmen Karadağ’ın 4 Mart’ta kameraların bozuk olduğu; 5 Mart’ta da güzergah üzerindeki kameralarda görüntü bulunmadığı yönünde tutanak düzenlediği anlaşılmıştır. Villaların yöneticiliğini yapan Ufuk Yemişçi ile site görevlileri Yusuf Pala ve Refik İmamoğlu’nun kameradaki kayıtları silerek delilleri yok ettiği belirlenmiştir.”

Haberin Devamı

700 bin dolar kayıp kayıtlar da silinmiş

‘Reddihâkim’ talebine ret
Karabulut ailesinin avukatı Rezan Epözdemir’in, “tarafsızlığına dair şüphe uyandırdığı” iddiasıyla cinayet davasına bakan Bakırköy 4. Ağır Ceza Mahkemesi heyetinin reddine ilişkin talebini değerlendiren bir üst mahkeme olan Bakırköy 5. Ağır Ceza Mahkeme-si bu talebi reddetti. Avukat Epözdemir, bu karara da üst mahkeme olan Bakırköy 6. Ağır Ceza Mahkemesi nezdinde itiraz etti.