Gündem 79. Özel Güvenlik Görevlisi (ÖGG) sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

79. Özel Güvenlik Görevlisi (ÖGG) sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

20.12.2018 - 09:06 | Son Güncellenme:

79. Özel Güvenlik Görevlisi temel eğitim sınavı sonrası sonuçların açıklanması için adayların heyecanlı bekleyişi sürüyor. Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Güvenlik Daire Başkanlığı, 2 Aralık Pazar günü gerçekleştirilen sınava ait soru kitapçığını yayınladıktan sonra adaylar ÖGG sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağını merak etmeye başladı.

79. Özel Güvenlik Görevlisi (ÖGG) sınav sonuçları ne zaman açıklanacak

79. Özel Güvenlik sınav sonuçları için adayların bekleyişi sürerken, Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Güvenlik Daire Başkanlığı her iki kitapçığa ait yazılı soru kitapçığını yayınladı. Adaylar bu gelişmenin ardından sınav sonuçlarının açıklanacağı tarihi sabırsızlıkla beklemeye başladı.

Haberin Devamı

ÖGG NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Güvenlik Daire Başkanlığı konuyla ilgili henüz resmi bir açıklama yapmasa da sonuçların diğer sınavların açıklanma tarihi göz önüne alındığında en geç önümüzdeki hafta içinde açıklanması bekleniyor.

Özel Güvenlik Görevlisi sınav sonuçları için adaylar http://sinavsonuc.ozelguvenlik.pol.tr/ adresi üzerinden sınav sonuçları açıklandığı andan itibaren TC kimlik numaraları ile sorgulama yapabilecek.

ÖZEL GÜVENLİK OLMA ŞARTLARI NELERDİR?

Özel güvenlik görevlisi olabilmek için, Özel Güvenlik Eğitim Kurumunda aşağıda detayları yazılı eğitim programına iştirak etmeniz ve sonrasında Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yılda 5 veya 6 kez düzenlenen ÖGG sınavına girmeniz gereklidir. Bu sınavlardan 60 puan alarak sertifika almaya hak kazanmış olacaksınız. Kazanamadığınız takdirde birbirini takip eden 4 sınava, sınav harcınızı ödeyerek girme hakkına sahipsiniz. 4 sınavın sonunda sınavı geçemeyenler, yeniden kayıt yaptıracak ve bütün işlemleri yenileyeceklerdir.

Haberin Devamı

-Özel güvenlik görevlisi olabilmek için sabıka kaydınızın temiz olması gerekir.

-Silahlı girebilmek için 21 yaşını doldurmuş olmak ve en az lise mezunu olmak şartı aranmaktadır.

-Silahsız müracaat için 8 yıllık İlköğretim veya Ortaokul mezunu ve 18 yaşını doldurmuş olmak gereklidir.