Gündem 80 yaşındaki Alzheimer hastasına tecavüz etti

80 yaşındaki Alzheimer hastasına tecavüz etti

30.09.2009 - 09:13 | Son Güncellenme:

Gizli kamera kayıtlarını izleyen aile şok oldu

80 yaşındaki Alzheimer hastasına tecavüz etti

Bir apartmanda yalnız yaşayan 80 yaşındaki Alzheimer hastası M.D.’ye tecavüz eden kapıcı C.K. (53), kadının şikâyetleri üzerine ailesinin eve gizli kamera yerleştirmesiyle yakalandı. C.K.’nin şalteri indirip elektrikleri kestikten sonra yardım etme bahanesiyle M.D.’nin evine girdiği görüldü. C.K. tutuklandı.

Gazete Habertürk'te Serhat Alaattinoğlu imzası ile yeralan habere göre. Etiler Nispetiye Caddesi’ndeki bir apartmanda yalnız yaşayan 80 yaşındaki Alzheimer hastası M.D. ailesine “Çok korkuyorum. Beni evde yalnız bırakmayın. Bana kötü davranan biri var. Canımı yakıyor” şeklinde şikâyette bulundu.

Haberin Devamı

Hastalığından kaynaklanan unutkanlık ve bunama belirtileri nedeniyle önce M.D.’nin şikâyetlerini dikkate almayan ailesi, yakınmalar devam edince kadının evine gizli kamera yerleştirdi. 1 haftanın sonunda gizli kamera görüntülerini izleyen aile, dehşete düştü. Kamerakayıtlarında, elektriklerin kesilmesinden sonra bir kişinin eve girdiği ve yaşlı kadını mutfağa götürdüğü görülüyordu.

‘CANIM ACIYOR’ Mutfakta yaşananlar görüntülenmese de ses kayıtlarından eve giren kişinin 53 yaşındaki apartman görevlisi C.K. olduğu anlaşıldı. Kayıtlardan tecavüze uğradığı görülen M.D.’nin başına gelenlere anlam veremediği anlaşıldı. M.D.’nin C.K.’yi birkaç kez “Yapma. Ne yapıyorsun? Canım acıyor” diyerek durdurmaya çalıştığı da duyuldu.

ŞALTERİ İNDİRDİ M.D.’nin ailesi kamera kayıtlarıyla birlikte İstanbul Beşiktaş Büro Amirliği’ne giderek polise başvurdu ve C.K.’den şikâyetçi oldu. Görüntüleri izleyen Asayiş Büro Amirliği dedektifleri, savcılık kararıyla kapıcı C.K.’yi gözaltına aldı. Emniyet’teki ifadesinde hakkındaki suçlamaları reddeden ve yaşlı kadının evine girebilmek için şalteri indirerek evinin elektriklerini kestiği anlaşılan C.K.tutuklandı.