Gündem 9 Ocak Sivas'ta okullar tatil mi? Sivas Valiliği'nden kar tatili açıklaması

9 Ocak Sivas'ta okullar tatil mi? Sivas Valiliği'nden kar tatili açıklaması

08.01.2019 - 17:13 | Son Güncellenme:

Sivas'ta kar yağışının sürmesi üzerine gözler Sivas'ta yarın okullar tatil mi sorusunun cevabına çevrildi. Konuyla ilgili olarak Sivas Valiliği bir açıklama yayınladı. Peki 9 Ocak Çarşamba günü Sivas'ta okullar tatil mi?

9 Ocak Sivasta okullar tatil mi Sivas Valiliğinden kar tatili açıklaması

Sivas'ta bugün öğle saatlerinden tibaren etkisini arttıran kar yağışı etkisini sürdürüyor. Kar yağışının gün boyunca aralıklarla etkisini sürdüreceğinin açıklanmasının ardından öğrenciler Sivas'ta yarın okullar tatil mi sorusuna yanıt aramaya başladı. Peki Sivas'ta 9 Ocak'ta (yarın) okullar tatil edildi mi?

Haberin Devamı

Sivas'ta eğitime kar engeli

Sivas'ta etkili olan yoğun kar yağışı, buzlanma ve şiddetli rüzgar nedeniyle yarın il genelinde ilk ve orta dereceli okullarda eğitime ara verildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Meteoroloji Müdürlüğünün hava tahmin raporlarında bildirilen meteorolojik veriler doğrultusunda gün boyu aralıklarla kar yağışının devam edeceği ve kuvvetli buzlanma, don olayı ile rüzgar beklendiği belirtildi.

Bu nedenle öğrencilerin sağlığı ve ulaşım güvenliği için il merkezi ile ilçelerinde Milli Eğitim Bakanlığına bağlı resmi-özel örgün ve yaygın eğitim kurumları, özel eğitim ile rehabilitasyon merkezleri, özel eğitim kursları ile diğer kamu, kurum kuruluşlarına ait kreş ve okul öncesi eğitim kurumlarında yarın eğitime ara verildiği bildirildi.

Haberin Devamı

Açıklamada, hamile, engelli, diyaliz hastası, kalp ile böbrek yetmezliği, kanser ve başka kronik ağır hastalığı bulunan kamu personelinin de izinli sayılacağı aktarıldı.

Sivas'ta kar yağışı etkili oldu

SİVAS'ta kent merkezinde öğle saatlerinde başlayan kar yağışı etkili olurken, 199 köy yolu ulaşıma kapandı.

İl genelinde bir haftadır aralıklarla etkisini sürdüren kar yağışı bugün öğlen saatlerinde tekrar etkili oldu. Kar yağışı sonrası kent merkezi beyaza büründü. Tarihi kent meydanında kar yağışı sonrası kartpostallık görüntüler oluştu. Meraklılar kent meydanında fotoğraf çektirdi. Sabah saatlerinde kent merkezinde hava sıcaklığı ise sıfırın altında 10 derece olarak ölçüldü.

199 KÖY YOLU ULAŞIMA KAPANDI

Sivas'ta, kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle 199 köy yolu ulaşıma kapandı. Özel İdare ekipleri kapalı yolların ulaşıma açılması için çalışma başlattı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü 7'nci Bölge Müdürlüğü, kar yağışının çarşamba gününe kadar devam edeceği ve don olaylarına karşı dikkatli olunması konusunda uyarıda bulundu. Yapılan açıklamada "Yapılan son değerlendirmelere göre İç Anadolu'nun doğusunda halen devam etmekte olan kar yağışınn Sivas ve çevrelerinde zaman zaman etkisini artırarak çarşamba sabah saatlerinde kadar devam etmesi ve 10 ile 20 santimetre civarında örtü bırakması bekleniyor. Kar yağışıyla birlikte kuvvetli buzlanma ve don beklendiğinden başta ulaşım sorunları olmak üzere meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" ifadelerine yer verildi.

Haberin Devamı