Gündem ABD’li rahip hakkındaki gerekçeli karar! Brunson, kilisede bölücü faaliyetlere destek verdi

ABD’li rahip hakkındaki gerekçeli karar! Brunson, kilisede bölücü faaliyetlere destek verdi

01.11.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

İzmir’de, FETÖ ile PKK adına suç işlediği ve casusluk yaptığı iddiasıyla yargılandığı davada 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılan Amerikalı rahip Andrew Brunson ile ilgili gerekçeli karar açıklandı.

ABD’li rahip hakkındaki gerekçeli karar Brunson, kilisede bölücü faaliyetlere destek verdi

İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, 124 sayfalık gerekçeli kararında, sanığın, öncülüğündeki kilisede bölücü faaliyetleri desteklediği bilgisine yer verildi. Brunson’ın darbe girişiminin hemen ardından 21 Temmuz’da ‘General Dan’ diye yazdığı, “Bir süreden beridir Türkleri sarsacak bazı olayları bekliyorduk” ifadesinin yer aldığı mesajında darbe girişimine ilişkin bazı değerlendirmelerde bulunduğu hatırlatılan kararda şu ifadelere yer verildi: “Söz konusu mesaj içeriğinde yer alan bazı hususların sanığın 15 Temmuz 2016’daki darbe teşebbüsü ile ilgili düşüncelerini ve bu bakış açısının FETÖ ile paralelliğini ortaya koyması bakımından altının çizilmesinde mahkememizce fayda mülahaza edilmiştir.

Haberin Devamı

Kilisede sanığın ve destek verdiği kişilerin dini öğreticiliğini aşan gayelerinin olduğu, tıpkı FETÖ ile olduğu gibi ‘kazan kazan’ prensibiyle PKK terör örgütü ve uzantılarıyla girdiği etkileşim içinde bu örgütlere yardım ettiği kabul edilmiştir.” Kararda, Brunson’a verilen 3 yıl 9 ay hapis cezasının sanığın, olumlu davranışlarının da göz önünde bulundurularak cezanın 3 yıl 1 ay 15 güne düşürüldüğü belirtildi.