Gündem ABD ve İran temsilcilikleri bugün kapalı olacak

ABD ve İran temsilcilikleri bugün kapalı olacak

20.12.2016 - 08:43 | Son Güncellenme:

Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'a yapılan suikastin ardından ABD'nin Türkiye'deki tüm temsilcilikleri ile İran'ın konsoloslukları kapalı olacak.

ABD ve İran temsilcilikleri bugün kapalı olacak

Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'a yapılan sukisatin ardından AB ve İran temsiliciliklerini bugün açmama kararı aldı.

Haberin Devamı

İran’ın İstanbul, Erzurum ve Trabzon Başkonsolosluklarının 20 Aralık Salı günü kapalı olduğu öğrenildi.İran’ın Ankara Büyükelçiliği bir bildiri yayımlayarak, İstanbul, Erzurum ve Trabzon Başkonsoloslukları 20 Aralık Salı günü kapalı olduğunu duyurdu.Fars Haber Ajansı'nın haberine göre, İran Büyükelçiliği İranlı vatandaşlardan salı günü bu mekanlara başvurmaktan kaçınmalarını istedi.Bu bildirinin Rusya’nın Ankara Büyükelçisi suikaste uğrayarak hayatını kaybetmesinin ardından yapılması dikkat çekti.

ABD TÜM TEMSİLCİKİLERİ KAPALI

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği, Türkiye'deki tüm ABD temsilciliklerinin bugün kapalı olacağını duyurdu. Büyükelçiliğin internet sitesinde ABD vatandaşlarına yönelik yayımlanan güvenlik mesajında, gece 03.50 sularında bir kişinin Ankara'daki büyükelçilik girişine yaklaşarak havaya ateş açtığı belirtildi. Herhangi bir yaralanmaya sebebiyet vermeyen olayda saldırganın gözaltına alındığı ifade edilen mesajda, bu nedenle, Ankara'daki büyükelçiliğin yanı sıra İstanbul ve Adana'daki temsilciliklerin bugün kapalı olacağı bildirildi. Mesajda şunlar kaydedildi: "ABD temsilciliği, vatandaşlarına kişisel güvenlik planlarını gözden geçirmeleri, iletişim bağlantısını sağlamaları, yerel etkinlikler de dahil olmak üzere çevresinin farkında olmaları ve sıcak gelişmeler için yerel haberleri takip etmelerini hatırlatmaktadır. Yüksek seviyede tetikte kalın ve kişisel güvenliğinizi artırmak konusunda uygun adımlar atın."