Gündem ABD’linin şüpheli ölümüne soruşturma

ABD’linin şüpheli ölümüne soruşturma

24.09.2020 - 07:00 | Son Güncellenme:

Karaköy’de ABD’li gazeteci Andre Vltchek’in aracının içinde ölü bulunmasına ilişkin savcılık soruşturma başlattı. Savcılık Vltchek’nin eşi ve iki şoförünün tanık olarak ifadesini aldı.

ABD’linin şüpheli ölümüne soruşturma

 

ABD ve Çek vatandaşı olan gazeteci Andre Vltchek, önceki gün Karaköy’de kaldığı otelin önündeki aracında ölü bulundu. Adli kaynaklardan edinilen bilgilere göre gazeteci Vltchek, eşiyle birlikte basınla görüşmek için İstanbul’a geldi. Ardından 12 Eylül’de Samsun’a gittiler.

Haberin Devamı

Samsun’da dokuz gün otelde kaldıktan sonra 21 Eylül’de VIP lüks araç kiralayarak tekrar İstanbul’a dönüş için yola çıktılar. Araçta Vltchek’in eşi ve iki şöförü daha bulunuyordu. Vltchek ve eşi yolculuk sırasında uyuyordu. Ancak daha sonra uyanan Vltchek’in eşi Rossie İndira Vltchek’in kocasını İstanbul’a kadar uyandırmadı.

İstanbul’a geldiklerinde ise eşi Vltchek’i uyandırmak istedi ancak Gazeteci Vltchek uyanmadı. Bunun üzerine olay yerine sağlık ekipleri çağrıldı. Yapılan incelemede Gazeteci Vltchek’in hayatını kaybettiği belirlendi.

Delilleri toplayan savcılık tarafından eşi ve iki şoförün tanık olarak ifadesi alındı. Eş Rossie İndira Vltchek, kocasının şeker hastası olduğunu ve ilaç kullandığını anlattığı öğrenildi. Şu ana kadar kimsenin gözaltında olmadığı soruşturma kapsamında Adli Tıp Kurumu tarafından gönderilecek otopsi raporu bekleniyor.