Gündem Açılışlar ‘mankenli’ dolandırıcılık ‘nitelikli’

Açılışlar ‘mankenli’ dolandırıcılık ‘nitelikli’

01.07.2009 - 02:11 | Son Güncellenme:

Et ürünlerinden otomobil galerisine kadar manken eşliğinde açtıkları işyerlerinde müşterileri dolandıran, sahte çeklerle piyasayı felç eden 28 kişilik çete yakalandı

Açılışlar ‘mankenli’ dolandırıcılık ‘nitelikli’

Et ürünlerinden otomobil galerisine kadar çeşitli sektörlerde açtıkları marketlerde müşterileri dolandırdıkları öne sürülen 28 kişilik çete çökertildi. Çetenin güven vermek için tanınmış mankenlerle yaptığı mağaza açılışlarında, liderleri Kadir İnanlı’nın Şebnem Schafer ve Yeliz Yeşilmen’le birlikte çekilmiş çok sayıda fotoğrafı ortaya çıktı.
İstanbul genelinde karşılıksız çek verilerek dolandırıldığını söyleyen vatandaşların şikâyeti üzerine Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliğine bağlı ekipler yaklaşık 3 aylık teknik takip ardından şüphelilerin kimliklerini ve saklandıkları adresleri tespit etti. 

Ruhsatsız silah da var
Önceki gün sabaha karşı İstanbul, İzmir ve Kocaeli’de belirlenen 41 adrese eşzamanlı olarak düzenlenen operasyonda aralarında çete lideri olduğu öne sürülen Kadir İnanlı’nın da (35) bulunduğu 28 kişi gözaltına alındı.
Baskınlarda 1 adet ruhsatsız pompalı av tüfeği, 40 adet fişek, 3 adet ruhsatsız tabanca ile 96 mermi, 4 bin 200 dolar ile çok sayıda boş ve dolu çekler, yazılı senetler, değişik şahıslar adına düzenlenmiş noterlik vekâletleri, değişik şirketler adına düzenlenmiş şirket faaliyet belgeleri ve araç satış sözleşmeleri bulundu.
Bu arada çete üyelerine ait 13 lüks otomobile de incelenmek üzere polis tarafından el konuldu.
Yapılan sorgulamada zanlıların et ürünlerinden otomobil galerisi ve emlak danışmanlığına kadar çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren işyerleri kurdukları ortaya çıktı.
Malları şirket adına 3 aylık vadeli çekle satın alan şebeke elemanlarının, çekin vadesinin bitimine yakın ortadan kayboldukları tespit edildi. 

Bedava et dağıttılar
Aldığı çekin karşılıksız çıkması üzerine şirkete giden mağdurların boş dükkânlarla karşılaştığı belirtildi. Zanlıların hem güven vermek hem de reklam amacıyla açılışlara ünlü mankenleri de çağırdığı belirtildi.
Kurtuluş’ta şebekeye ait bir et marketinin açılışına manken Şebnem Schafer ve Yeliz Yeşilmen’in de katıldığı belirtildi. Kadir İnanlı’nın da mankenlerle beraber çektirdiği fotoğrafla gazetelere haber olduğu bildirildi.
Zanlıların, Gaziosmanpaşa’da Tatiana Tsikievic’in katıldığı tanıtımda 20 ton tavuk etini halka dağıttıkları öğrenildi.

Haberin Devamı

Açılışlar ‘mankenli’ dolandırıcılık ‘nitelikli’

Çete elemanları 3 aydır izleniyordu.