Gündem Adalet bu mu dedirten karar! Profesyonel cani

Adalet bu mu dedirten karar! Profesyonel cani

21.06.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Muğla’da üniversite öğrencisi Pınar Gültekin’i varilde diri diri yakan ardından üzerine beton atan Cemal Metin Avcı’ya “haksız tahrik indirimi” uygulanarak 23 yıl hapis cezası verildi. Cezanın kesinleşmesi halinde cani 14,5 yıl hapis yatacak.

Muğla’da üniversite öğrencisi Pınar Gültekin’i (27) boğarak etkisiz hale getiren ardından varile koyup diri diri yakan Cemal Metin Avcı (32) ile suç delillerini gizleyerek yok ettikleri öne sürülen kardeşi Mertcan Avcı (26), annesi Ayten Avcı, babası Selim Avcı, boşandığı Eda Karagün ve ortağı Şükrü Gökhan Orhan’ın yargılandığı davanın 13’üncü duruşması, Muğla 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Haberin Devamı

Yoklama ile başlayan duruşmada, Gültekin ailesinin avukatlarının Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı’na Mertcan Avcı’nın tutuklanma talebine yönelik verdiği dilekçenin reddine karar verilerek, esasa ilişkin savunmalar alındı. Baba Gültekin, kızının diri diri yakıldığını anlatıp, “Evladıma yönelik atılan iftiraların gerçek olmadığı her defasında ortaya çıktı” dedi. Anne Şefika Gültekin, ailece perişan durumda olduklarını, kızının geri gelmeyeceğini söyledi.

Adalet bu mu dedirten karar Profesyonel cani

‘PROFESYONEL SANIK’

Avukat Rezan Epözdemir, cinayet öncesi ve sonrasının profesyonelce tasarlandığını söyleyip, “Sanık, ailesini bağ evine göndererek etrafı temizletmiş. Pınar, sanığı tehdit etmemiş, evli olduğunu öğrendikten sonra ayrılmaya karar vermiş. Ancak sanık son kez konuşmak için Pınar’ı alarak eve götürüyor. Bu cinayet tek başına işlenemez. Hayatın olağan akışına ve fizik kurallarına aykırı. Evde ve yolda kan izi yok. Deliller varilde yok ediliyor. Profesyonel sanık profili ile karşı karşıyayız. 162 kilogram varili tek başına kaldırmanız için superman olmanız gerekiyor” dedi.

Haberin Devamı

Tutuksuz Mertcan Avcı da suçlamaları kabul etmediğini, olayla ilgisi olmadığını öne sürdü. Sanık Metin Avcı, bağ evinde yapılan keşifte 165 kilogram varil kaldırdığını söyleyip, “Varili havaya da kaldırdım. Değişik manipülasyonlar yapılmaya çalışılıyor. Canavarca hisle eziyet çektirerek ya da tasarlayarak bir kişiyi öldürmedim” diye konuştu.

Mahkeme heyeti, esasa ilişkin savunmaların alınmasının ardından kararını açıklamak üzere duruşmaya yarım saat ara verdi.  Aranın ardından mahkeme heyeti, oy birliğiyle Cemal Metin Avcı’ya önce “tasarlayarak kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis verdi ardından da “haksız tahrik indirimi” uygulayıp cezasını 23 yıl hapse çevirdi.

Adalet bu mu dedirten karar Profesyonel cani

AİLEYE BERAAT

Mahkeme heyeti, Avcı’nın tutuksuz sanık olan kardeşi Mertcan Avcı’nın “tasarlayarak, canavarsa hisle ve eziyet çektirerek öldürme” ve “delilleri yok etme ve gizleme”, annesi Ayten Avcı, babası Selim Avcı, boşandığı Eda Karagün ve ortağı Şükrü Gökhan Orhan’ın da “delilleri yok etme ve gizleme” suçlarını işlediklerinin sabit olmaması nedeniyle beraatlerine karar verdi. Kararda istinaf yolunun açık olduğu belirtildi.

Haberin Devamı

Adalet bu mu dedirten karar Profesyonel cani

AVUKAT EPÖZDEMİR: BU KARAR UTANÇ VESİKASIDIR

Gültekin ailesinin avukatı Epözdemir kararın ardından şunları söyledi: “Mahkeme, haksız tahrik indirimi uyguluyor. Ağırlaştırılmış müebbet hapsi, Cemal Metin Avcı bakımından 23 yıl hapse çeviriyor. Cinayet mahallinde maktul diri diri yakılırken başında olan ağabeyiyle ‘Kokoreçleri yakıyorum’ diye şakalaştığı Mertcan Avcı’ya beraat kararı verildi. Böyle bir utanç günü olamaz. ‘Suç delillerini gizleme ve yok etme’den yargılanan 4 sanığa da beraat kararı verildi. Hukuken, fiilen bize göre kabul edilemez bir karardır. İstinaf nezdinde bu karara itiraz edeceğiz. Yargıtay’a başvuru yapacağız. Bu karar utanç vesikasıdır, ‘Yazıklar olsun’ diyoruz.” Epözdemir, “Kızları diri diri yakılarak katledilen acılı ailenin bir avukatı olarak, en çok da bir hukukçu olarak bu karardan utanıyorum. Yazıklar olsun. Tek kelimeyle bir hukuk garabeti. Adalet bugün Muğla’da ölmüştür. Bu cani, karar böyle kesinleşirse 14 yıl 4 ay sonra cezaevinden çıkacak ve topluma karışacak” dedi.