Gündem Adaletin erkek mi dünya!

Adaletin erkek mi dünya!

26.04.2012 - 06:53 | Son Güncellenme:

Ankara'da üniversite öğrencisi Yeşim (26), 18 Mart 2010'da özel ders verdiği evden çıkıp evine yürürken iki erkek tarafından zorla 'pikap' diye tabir edilen arabaya bindirilerek kaçırıldı.

Adaletin erkek mi dünya

Genç kadını kaçıranlar; Tolga Deniz (26) ile Arif Yavuz (28), Ayaş'ın bir köyünde yaşayan ve Sincan'da çalışan iki işçiydi. 'Kaçamasın' diye aralarına oturttukları Yeşim'i, Ayaş'ta Şahintepe olarak bilinen yere götürdüler. Saat 21 00'de kaçırılan Yeşim, 6 saat alıkonuldu, tecavüze uğradı. Arif Yavuz, Yeşim'i öldürmekte ısrar edince Tolga Deniz'le aralarında tartışma çıktı. Arif Yavuz arabadan inip evine gitti. Tolga Deniz, Yeşim'i kaçırdıkları yere götürüp bıraktı. Yeşim, birlikte yaşadığı ablasına başına gelenleri anlattı. Saat 02.30'da ablası ve yakın arkadaşlarıyla Balgat-Yüzüncü Yıl Karakolu'na gitti. Polisler tecavüze uğradığı yerin kendi bölgeleri olmadığını söyleyince 8 saat, üzerinde tecavüzün delili kıyafetleri ve darpın delili yara bereleriyle karakol karakol gezdi. Genç kadın sonunda polisleri, tecavüzcülerin benzin almak için durdukları istasyona götürdü. Pompacı, adamlardan birini tanıdığını söyleyince tecavüzcüler yakalanarak gözaltına alındılar.

Haberin Devamı

1.5 YIL SERBEST DOLAŞTILAR
Türkiye, siyasi davalarda uzun tutuklulukların cezaya dönüştüğünü tartışırken Sincan 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen tecavüz davasının Ekim 2010'daki duruşmasında mahkeme, 7 aydır tutuklu bulunan iki sanığı, 'dosyanın Adli Tıp'tan dönüşünün gecikebileceği, bu süre zarfından mağdur olmamaları' ve 'suç vasfının değişebileceği' gerekçesiyle serbest bıraktı.

'SEKS İŞÇİSİYDİ' DEDİLER
1.5 yıl serbest dolaşan ve 5 Nisan 2012 günü 19.5 yıl hapis cezasına çarptırılarak yeniden tutuklanan tecavüzcülerle ilgili Yeşim'in avukatı Senem Doğanoğlu'nun anlattıkları çarpıcı: 'Tecavüzcüler önce Yeşim'in seks işçisi olduğunu iddia ettiler. Mahkeme inanmadı. Yeşim tecavüzcülerle aynı statüde olsaydı farklı düşünebilirlerdi ne yazık ki! Sonraki duruşmada 'kendi isteğiyle birlikte oldu' dediler. Bu da tutmayınca 'evlenmek için yalan söylediğini' bile iddia ettiler.'

Haberin Devamı

19.5 YIL HAPİS YETMEZ
Doğanoğlu sanıkların, beraat edeceklerine inandıklarını söyledi: 'Kendilerinden o kadar emindiler ki, tüm duruşmalara geldiler. Bizleri rahatsız etmek için ellerinden geleni yaptılar. Bu da Yeşim'e yaptıklarını planlandıklarını gösteriyor. Belki başka kadınlara da tecavüz ettiler ama yargılanmadılar. Haklarında tecavüz, hürriyeti tahdit ve yağmadan dava açtık. Yeşim'in cüzdanını alıp parasına da el koymuşlardı. Mahkeme yağmadan ceza vermedi, 19.5'ar yıl hapis cezasına çarptırdı. Bu sürenin 2/3'ünü yatacaklar. Dava temyize gidecek. Benzer davalara bakıp cezayı iyi bulanlar var ama bizce yetersiz!'

Kaynak: Özlem Akarsu Çelik/ Akşam