Gündem Adana’da başı kesik kedi yavrusu

Adana’da başı kesik kedi yavrusu

18.06.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Sapanca’da ayakları ve kuyruğu kesildikten sonra ölen yavru köpek olayında kepçe operatörü tutuklanırken, Adana’da da başı kesilerek öldürülen bir kedi yavrusu bulundu.

Adana’da başı kesik kedi yavrusu

Sakarya’nın Sapanca ilçesinde ayakları ve kuyruğu kesildikten sonra ölen yavru köpeğin kamuoyunda yarattığı yankı devam ediyor. Köpeğin ayaklarının ve kuyruğunun kopmasına neden olduğu iddiasıyla gözaltına alınan kepçe operatörü İ.M dün adliyeye sevk edildi. Sapanca Belediyesi’nde çalışan kepçe operatörü İ.M., savcılık sorgusunun ardından çıkarıldığı Sapanca Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince, TCK’nın 151. maddesi kapsamında “sahipli hayvanın öldürülmesi ve işe yarayamayacak hale getirilmesi” suçlamasıyla tutuklandı. Yasada bu suç için dört aydan üç yıla kadar hapis veya adlî para cezası öngörülüyor.

Haberin Devamı

Bir diğer korkunç haber ise Adana’dan geldi. Adana’da da merkez Çukurova ilçesi Adnan Menderes Bulvarı içindeki ormanlık alanda bir poşette başı kesilmiş siyah kediyi fark eden vatandaşlar görüntüyü sosyal medyada paylaştı. Siyah yavru kedinin öldürüldükten sonra poşete konularak ormanlık alana atılmış olabileceği değerlendirilirken, Orman ve Su İşleri Bakanlığı 7. Bölge Müdürlüğü yetkilileri olayla ilgili ince leme başlatıldığını bildirdi. Ancak olay yerinde yapılan incelemede öldürülmüş halde bir kedi bulunamadı.

İtfaiye kurtardı

Giresun’dan ise güzel haberler geldi. Giresun’da önceki gece itfaiyeye Aksu Mahallesi’nde Çotanak Stadı inşaatı alanında bir köpeğin demirlere saplandığı ihbarı yapıldı. Ekiplerin çalışması sonucu kurtarılan köpek, belediye hayvan barınağında tedavi altına alındı. Küçükköy Mahallesi’nde ise Aksu Deresi’nde 5 yavru köpeğin mahsur kaldığı ihbarı üzerine söz konusu bölgeye ekipler sevk edildi. Yavru köpekler, ekiplerce kurtarılarak belediye hayvan barınağına teslim edildi.

Haberin Devamı

Köpeği beslediği an...

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın köpeğe yiyecek verdiği anın yer aldığı videoyu, sosyal medya hesabından paylaştı. Albayrak, 2017 yılına ait videonun altına şu notu düştü:

“Eşim Esra’nın telefonundan 2017’ye ait anıyı anımsadık dün gece. O gün Cumhurbaşkanımız işe giderken kapıdan oğluna uğramak ister, fakat evde olmadıklarını öğrenince ‘o zaman Çiko’ya uğrayayım’ der. Çiko’ya vermek için salatalık ister, verilen salatalığın soğuk olduğunu fark edince elinin içinde ısıtarak verir. Şükürler olsun ki ülkemizde böyle incelikler hala çoğunlukta.”

Adana’da başı kesik kedi yavrusu

Bakan Gül’den teşekkür

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, yavru köpeğin bacaklarını kesilmesine neden olan kepçe operatörünün tutuklanmasından sonra açıklama yaptı. Gül, “Sakarya ve Sapanca Cumhuriyet Başsavcılarımız ve Valiliğimiz titiz bir şekilde soruşturmayı sürdürdü. Kamu görevlilerine teşekkür ederim” diye konuştu.

Karakulak araç kurbanı oldu

Türkiye’de nesli tükenme tehlikesi altında olan ve “Karakulak” adıyla bilinen yabani kedi, Muğla’nın Seydikemer ilçesinde yol kenarında ölü bulundu. Bir vatandaşın ihbarı üzerine bölgeye giden Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Fethiye Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Dr. Yasin İlemin, hayvanın araç çarpması sonucu öldüğünü, dişi ve ergin olduğunu aktardı. DHA, AA

Haberin Devamı

‘Bu olay Türkiye’de oldu!’

Sakarya’nın Sapanca ilçesinde 4 ayağı kesilmiş halde bulunan ve tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayan köpek yavrusuna tepki Türkiye sınırlarını da aştı. Bu vahşete dünyaca ünlü Brezilyalı top model Adriana Lima da tepki gösterdi. Doğum gününü kutlamak için ABD’ye gelen sevgilisi Metin Hara’dan olayı öğrenen Lima, sosyal medya sayfasında dün hayata veda eden köpek yavrusunun fotoğrafını paylaşarak “Bu olay Türkiye’de oldu. Hayvanlara karşı işlenen suçlar cezalandırılmalıdır” yazdı. Lima, bir sonraki postunda da köpek yavrusunun başına gelenleri anlattı.

Adana’da başı kesik kedi yavrusu