Gündem Adana'daki mucize bebek yaşarsa ismi 'Savaş' olacak

Adana'daki mucize bebek yaşarsa ismi 'Savaş' olacak

05.01.2022 - 11:16 | Son Güncellenme:

Adana’da 'öldü' denilerek kefenlenen ancak mezar yolunda ağlayınca yaşadığı ortaya çıkan bebeğin annesi Melek Sert (32), "Hamilelik sürecinde 'İbrahim' ismine karar vermiştik. Ancak şu an ölümle savaştığı için eşim 'Savaş' ismini düşündü. Yaşarsa, 'Savaş' ismini vereceğiz" dedi. Öte yandan anne Melek Sert, doğumdan sonra ilk kez bebeğini hastaneye giderek gördü.

Adanadaki mucize bebek yaşarsa ismi Savaş olacak

Adana’nın merkez Yüreğir ilçesinde yaşayan 5 aylık hamile ev kadını Melek Sert, 27 Aralık’ta sancı ve kanama şikayetiyle Yüreğir Devlet Hastanesi’ne başvurdu. Bir süre tedavi olan Melek Sert, 30 Aralık’ta taburcu oldu. 31 Aralık’ta yeniden rahatsızlanarak Seyhan Devlet Hastanesi’ne bağlı Marsa Ek Hizmet Binasına kaldırılan Melek Sert'in durumu, 2 Ocak günü saat 12.40'ta ağırlaştı. Düşük yaptığı söylenen Melek Sert'in karnındaki 5 aylık bebek, normal doğum yoluyla alındı. 2 çocuk annesi Melek ve Hasan Sert çifti, bebeklerinin öldüğü haberiyle yıkıldı. 5 aylık erkek bebek, ölüm raporu düzenlenip kefenlendikten sonra çifte teslim edildi.

Haberin Devamı

TOPRAĞA VERİLECEĞİ MEZARLIĞA GİDERKEN AĞLADI

Bebeğinin cenazesini, mezarını kazdırdıkları Herekli Mahallesi Mezarlığı’na otomobille götüren Hasan Sert, yoldayken ağlama sesi duydu. Kefeni açtığında, bebeğinin kalbinin attığını görüp, ağladığını duyan Sert, ambulans çağırdı. Yaşadığı belirlenen bebek, Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürülerek yoğun bakım servisinde tedaviye alındı. Sert ailesi, olayda ihmal varsa araştırılması için savcılığa giderek, ölüm raporu düzenleyen hastane hakkında şikayetçi oldu.

'BÖYLE BİR DURUMU DÜŞMANIM BİLE YAŞAMASIN'

Bebeğin yoğun bakım servisindeki kuvözde yaşam mücadelesi 4'üncü gününde sürüyor. Baba Hasan Sert, olayda ihmali olanların cezalandırılması adına başlatılan soruşturma için yetkililere teşekkür etti. Hastanedeki bebeğinden iyi bir haber beklediğini dile getiren Hasan Sert, "Hala inanamıyorum. Çocuğun ağlaması, torbayı ve kefeni açmam, bebeği oradan çıkarmam, anlatılmaz bir şey. Normal sağlıklı bir bebeği koysanız bile o torbada yaşaması imkansız. Bebeğimin tedavi gördüğü Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki tüm personele çok teşekkür ederim.  Böyle bir durumu düşmanım bile yaşamasın" dedi.

Haberin Devamı

'HALA ŞOKTAYIM'

Anne Melek Sert ise hala psikolojisinin bozuk olduğunu söyledi. Bebeklerinin yaşaması halinde 'Savaş' ismini vereceklerini kaydeden Melek Sert, "Bebeğimiz 400 gramın altında olduğu için doğum belgesi alamadık ancak yaşaması halinde belgesini alıp ve kimliğini çıkartacağız. Hala şoktayım. Geceleri uyuyamıyorum, çocuğumu düşünüyorum. Düşünmem gereken 2 evladım daha var ama beynim, aklım hala bebeğimde. Sadece ilk doğumunda gördüm, hastanede hiç görmedim. İlk başta 'İbrahim' ismini vermeyi düşünüyorduk ancak ölümle savaştığı için eşim 'Savaş' ismini düşündü. O çocuk savaşıyor. Hastanede öldüğünü söylediler, eşim yarım saat sonra arayıp yaşadığını söyleyince şok oldum.

Hastaneden kendi isteğimle, imza atarak çıktım. Kalamadım. Hiçbir anne o acıyı tatmasın, çok zor" diye konuştu.

Öte yandan Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından olayda ihmali olanlarla ilgili başlatılan soruşturmanın devam ettiği bildirildi.

Haberin Devamı

BEBEĞİNİ İLK KEZ GÖRDÜ

Anne Melek Sert, sağlık durumu iyi olunca Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne giderek, doğumdan sonra ilk kez çocuğunu gördü. Kuvözdeki bebeğinin yaşam mücadelesi verdiğini söyleyen Melek Sert, "Elleri, ayakları kıpır kıpır oynuyor maşallah. İyi olduğunu gördüm, içim biraz rahatladı. Doktorun açıklamasına göre durumu kritik. Tansiyonunun düştüğünü söylediler. Allah'tan ümit kesilmez. Doğum esnasında yüzünü görmemiştim. O sırada belini ve başının arka tarafını görmüştüm. Şimdi yüzünü ilk defa gördüm, çok mutluyum. İnşallah iyileşir, sağlığına kavuşur. Tek beklentim, tek umudum bu" dedi.