Gündem Adil Gür ‘tutturamadı’ En yakın Tarhan Erdem

Adil Gür ‘tutturamadı’ En yakın Tarhan Erdem

13.09.2010 - 03:21 | Son Güncellenme:

“Bir dahaki seçimlerde ya bilen adam unvanını pekiştireceğiz ya da yurtdışında çok uzun bir yabancı dil kursuna gideceğiz” diyen Adil Gür yanıldı. Adil Gür, anketlerde sonucun yüzde 51 “evet”, yüzde 49 “hayır” çıkacağı yönünde tahminde bulunmuştu

Adil Gür ‘tutturamadı’ En yakın Tarhan Erdem

Referandum öncesi gerçekleştirilen anketlerde sonuca en yakın tahminler, KONDA’nın başında bulunan Tarhan Erdem’den geldi. 2007’deki genel ve 2009’daki yerel seçimlerde en doğru tahmini yapan A&G Araştırma’nın sahibi Adil Gür ise bu kez yanıldı. Gür’ün eylül ayındaki son araştırmasında “evet”ler yüzde 51, “hayır”lar ise yüzde 49 olarak çıktı.

‘Evet 51, Hayır 49’ demişti
Milliyet gazetesinde Devrim Sevimay ile yaptığı röportajda, “Bir dahaki seçimlerde ya bilen adam unvanını pekiştireceğiz ya da yurtdışında çok uzun bir yabancı dil kursuna gideceğiz” diyen Gür’ün Taraf gazetesine 6 Eylül’de yaptığı tahmin de doğru çıkmadı. Anketler sonucu yüzde 51 “evet”, yüzde 49 “hayır” çıkacağı yönünde tahminde bulunan Gür, yüzde 5 - 6 oranında kararsız seçmen olduğunu, seçim sonucunu da bu kararsız kesimin belirleyeceğini söylemişti.

KONDA yüzde 1.2 yanıldı
KONDA’nın en son yaptığı tahminlerde ise “evet” oyları yüzde 56.8, “hayır” oyları yüzde 43.2 şeklinde çıktı. Böylece yüzde 58 “evet” ve yüzde 42 “hayır” sonuçlarına en yakın tahminleri KONDA yapmış oldu. SONAR Şirketi ise yaptığı anketlerle ağustos ayında yaptığı değerlendirmesinde yüzde 50.7 “hayır”, yüzde 49.13 “evet” oyu çıkacağını ifade etmişti.

Haberin Devamı

Adil Gür ‘tutturamadı’ En yakın Tarhan Erdem

Pollmark da çok yakın
Araştırma şirketi Pollmark’ın Ak Parti için yaptığı ankette de referandumdakine çok yakın rakamlar çıktı. Ankette “Evet” oyu vereceklerin oranı yüzde 54-57 arasında dalgalanırken, Pollmark’ın ortağı Ertan Aydın’ın Taraf gazetesine ankete dayanarak verdiği bilgilere göre kararsızların oyları dağıtıldıktan sonra “Hayır” diyeceklerin oranı yüzde 43-46 aralığında tahmin edildi.