Gündem 'Adli kontrolle' serbest kaldılar! Bu kez fena yalandılar…

'Adli kontrolle' serbest kaldılar! Bu kez fena yalandılar…

02.07.2018 - 11:53 | Son Güncellenme:

Aralarında ünlü Kardiyolog ve Diyet Uzmanı Prof.Dr. Canan Karatay ile ünlü Ceza Hukuk Uzmanı Erdener Yurtcan’ında bulunduğu birçok kişiyi dolandıran 2 isim yani işlerinde yakayı ele verdi.

Adli kontrolle serbest kaldılar Bu kez fena yalandılar…

12 kişilik bir telefon dolandırıcılığı şebekesi polis tarafından çökertildi. Birçoğu ikinci ve üçüncü dolandırıcılık olayında yakalanan şüphelilerin, daha önceden yakalanıp çıkarıldıkları mahkemelerce adli kontrolle serbest bırakıldığı ortaya çıktı.

Haberin Devamı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Dolandırıcılık Büro ekipleri, kendilerini polis ve savcı olarak tanıtıp vatandaşları korkutarak dolandıran bir şebeke tespit etti.

Çok sayıda mağduru bulunan şebeke üyelerinin adreslerine 25 Haziran da operasyon düzenleyen polis 12 şüpheliyi yakalayıp gözaltına aldı. Gözaltına alınanlar arasında, Ekim 2015’de Profesör Erdener Yurtcan’ı 4 milyon 500 bin lira dolandırıp Mart 2016 da yakalanan ve çıkarıldığı mahkemece adli kontrolle serbest kalan Mahmut E., Ekim 2013’de Profesör Canan Karatay’ı 60 bin dolar dolandırıp Temmuz 2017 de yakalanan ve yine adli kontrolle dolandıran Mehmet K. isimli şüphelilerin bulunduğu öğrenildi.Emniyette işlemleri tamamlanan şüpheliler işlemlerinin ardından adliyeye sevke dildi.

Yazarlar