Gündem Af yasası çıkıyor mu? 2. yargı paketinde af yasası var mı?

Af yasası çıkıyor mu? 2. yargı paketinde af yasası var mı?

09.12.2019 - 16:39 | Son Güncellenme:

Son genel seçim öncesi af konusu gündeme gelmiş, binlerce hükümlü heyecan yaşamıştı. Bu sene yargı paketlerinin ekim ayında Meclis'e gelmesiyle birlikte heyecan katsayısı daha da arttı. Peki konuya ilişkin son durum ne?

Af yasası çıkıyor mu 2. yargı paketinde af yasası var mı

 

Ekim ayınada Meclis'in açılmasıyla birlikte af bekeleyenlerin umutları da tavan yaptı. Birinci yargı paketi Meclis'ten geçerken şimdi gözler ikinci yargı paketinde... Yeni yılın ilk günlerinde yasa Meclis'e gelecek. Peki, af yasası çıkacak mı?

Haberin Devamı

GÖZLER ERDOĞAN BAHÇELİ GÖRÜŞMESİNDE

Kamuoyunda af yasası olarak adlandırılan ceza infaz düzenlemesi değişikliği için gözler Erdoğan – Bahçeli görüşmesine çevrildi. Kısa süre önce Cumhur İttifakı’na zarar vermemek için yasa teklifini beklemeye aldıklarını açıklayan MHP lideri Devlet Bahçeli’nin önümüzdeki günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir görüşme gerçekleştirmesi bekleniyor.

6 SUÇA AF YOK

AK Parti Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısında Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, infaz düzenlemesine ilişkin Cumhurbaşkanı Erdoğan’a detaylı sunum yaptı. Buna göre infaz yasası kapsamında basit suçlarda çocuklu kadınlara ve 65 yaşın üstündeki hükümlülere ev hapsi getirilecek. Suçun kapsamına göre de cezalarda düzenleme yapılacak.

Haberin Devamı

Bakan Gül’ün 288 bin hükümlünün yüzde 91’inin 10 suçtan cezaevinde olduğunu aktarması üzerine Erdoğan, bu 10 suçtan 6’sına asla indirim yapılmaması talimatını verdi.

Hürriyet'ten Gizem Karakış'ın haberine göre Erdoğan, asla indirim yapılmamasını istediği suçları terör, mükerrer suçlar, cinsel istismar, uyuşturucu, kasten adam öldürme ve organize suçlar olarak sıraladı.

Bunlar dışında kalan basit hırsızlık, taksirli suçlar, çek senet, hakaret, konut dokunulmazlığı gibi suçlarda indirim yapılabilecek. Bu kişilerin sabıkası yoksa iki yıl denetim altında tutulacak, iddianame düzenlenmeyecek.