Gündem Afra'ya ilik müjdesi... Vazgeçmeyin çocuklarımıza can olun

Afra'ya ilik müjdesi... Vazgeçmeyin çocuklarımıza can olun

06.03.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Lösemi hastası down sendromlu Afra’ya müjdeli haber geldi. Küçük kıza yüzde yüz uyumlu 3 donör bulundu. Afra’nın ailesi ise gönüllülere seslenerek, ‘Lütfen çocuklarımıza can vermekten vazgeçmeyin’ çağrısı yaptı.

Afraya ilik müjdesi... Vazgeçmeyin çocuklarımıza can olun

Recep ve Altun Arabacı’nın tek çocukları olan Afra Eylül, 2016’da down sendromlu olarak dünyaya geldi. Ailesi küçük kızları için tüm imkânlarını seferber edip onu yetiştirmeye çalışırken vücudunda oluşan morluklardan şüphelenip hastaneye başvurdu. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yapılan tetkiklerin ardından küçük Afra’ya lösemi teşhisi kondu. Küçük kız hemen tedavi altına alındı. Ağır bir kemoterapi süreci geçiren Afra için doktorlar, ilik nakli gerektiğini söyleyince uyumlu iliğin bulunabilmesi için kampanya başlatıldı.

Haberin Devamı

‘Mucizemiz gerçekleşti’

Afra için uygun ilik arayışı devam ederken müjdeli haber önceki gün geldi. Küçük kıza yüzde yüz uyumlu bir değil tam 3 ilik bulundu. Yaşadığı duyguları anlatmakta zorlanan anne Arabacı, “Duygularımın tarifi yok. Şükrüm büyük duam büyük. Afra’ya Türkiye’den 3 tane yüzde 100 uyumlu donör bulundu. Ağzım kulaklarımda. Kızımın üç tane ikizi var. Eğer aksilik olmazsa, vazgeçilmezse en uygun zamanda nakil gerçekleşecek” dedi.

Anne Altun Arabacı, gönüllü donörlere de seslenerek, “Benim kızım gibi binlerce çocuk bekliyor. Lütfen vazgeçmeyin çocuklarımıza can olun” çağrısı yaptı. Son dönemde çok sayıda kampanya yapıldığını ve insanların sadece o kampanyadaki isim için özel kan örneği verdiklerini düşündüklerini söyleyen anne Arabacı, şunları söyledi: “Verdiğiniz her bağış gönüllü listesine giriyor ve oradan gerçekten uyumlu olan insana veriliyor. Ama insanlar ‘Ben ona vermedim’ diyerek vazgeçiyorlar. Lütfen bunu yapmayın. Bizleri yarı yolda bırakmayın. Benim kızıma şu anda bulundu ama ya vazgeçerlerse korkum da büyük. Bizim mutluluğumuzu yarım bırakmayın. Birlikte tedavi gördüğümüz, aynı hastane odalarında beklediğimiz çocuklar, uygun ilik bulunmasına rağmen gönüllü bağışçılar vazgeçtiği için hayatlarını kaybediyor. Bunun olmasına izin vermeyin. Çocuklarımız için tek umudumuz sizsiniz, bizim umudumuzu kırmayın.”

Bağışlar bu kez KEDV’e

Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı (KEDV) dar gelirli kadınların ekonomik ve sosyal güçlenmeleri için çalışıyor. Türkiye’de bireysel bağış ve sivil toplum farkındalığını artırma hedefiyle yola devam eden Sosyal Bağış Hareketi’nde 4-10 Mart arasında bağışlar, kadınların kendi hayatlarını ve toplumu dönüştürme gücünü destekleyen KEDV için toplanıyor. Okul öncesi eğitimin yoksul mahallelerde yaygınlaşması için sürdürülen çalışmalar sayesinde KEDV Kadın ve Çocuk Merkezleri’nden her yıl yaklaşık 1000 çocuk ve kadın hizmet alıyor. Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Şengül Akçar, “Aileyi, mahalleyi, toplumu ve hayatı bir arada tutan kadınların toplumu dönüştürme gücüne inanıyoruz. KEDV olarak bunu öne çıkarmak, görünür olması için çalışıyoruz” dedi.