Gündem Afrin toplantısı

Afrin toplantısı

30.03.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

.

Afrin toplantısı

Gaziantep’te, “Afrin’i Kurtarma Kongresi” toplantısı yapıldı. Suriye rejim muhalifi 11 muhalif Kürt parti ve gruptan oluşan ve merkezi Erbil’de bulunan Suriye Kürt Ulusal Konseyi (ENKS) de, toplantıya temsilci gönderdi. Kuzey Suriye’de faaliyetleri PYD tarafından engellenen ENKS, Afrin’in yeni yönetimine talip oldu.

Haberin Devamı

Toplantıyı değerlendiren Suriye Kürt Ulusal Konseyi (ENKS) Üyesi Fuad Aliko, Afrin halkının kendi bölgesini yönetmesi için anlaşma sağladıklarını söyledi. Aliko, “Halkın dönmesi için kapıların açılması gerekiyor. Şüphesiz Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) kapıları açmış, ancak YPG ve rejim izin vermiyor. Nebul Zehra bölgesinde 100 binden fazla insanımız yaşıyor” dedi.

‘Huzur sağlanmalı’

Aliko, sözlerine şöyle devam etti: “Bölgeye döşenen bombalar temizlenmeli ve bölgede huzur sağlanmalı. Hırsızlıklar bitirilmeli ve hırsızlık çeteleri ortadan kaldırılmalı. Bu konu üzerinde özellikle durduk. Durum çok kötü, gençleri alıp rejimin askerliğini yapmak için götürüyorlar. Ekmek, su ve elektrik gibi temel ihtiyaçların karşılanması gerekiyor. Uluslararası kuruluşların Afrin’e girmesi gerekiyor.”