Gündem Ağabeyinin İngiltere’de yaşayan katilini istiyor

Ağabeyinin İngiltere’de yaşayan katilini istiyor

12.09.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Moda tasarımcısı Sinem Yalçın’ın ölümüne sebep olduktan sonra Belarus’a kaçan Faruk Kalkavan’ın Türkiye’ye iadesi, 8 yıl önce öldürülen Burak Şengöçen’in ailesinin umutlarını bir nebze olsun arttırdı

Ağabeyinin İngiltere’de yaşayan katilini istiyor

Moda tasarımcısı Sinem Yalçın’a çarptıktan sonra Belarus’a kaçan Faruk Kalkavan’ın Türkiye’ye getirilmesinin ardından 8 yıl önce öldürülen Burak Şengöçen’in ailesi de umutlandı. Burak Şengöçen’in kız kardeşi İkra Şengöçen, “Sinem’in ailesi huzur buldu. Katil getirildiğinde benim de bayramım olacak” dedi.
Yeşilköy’de 24 Eylül 2004’te bir kafede 19 yaşındaki Burak Şengöçen’i Fatih Yavuz ve Serhat Arslan’ın da aralarında bulunduğu 4 arkadaş çıkan kavgada bıçaklayarak öldürmüştü. Fatih Yavuz, Ferhat Güney ve Fırat Çağrı Yıldırım yakalanırken cinayetin birinci dereceden sanığı olarak görülen avukat Fikret Arslan’ın hukuk öğrencisi oğlu Serhat Arslan kaçmıştı. Serhat Arslan 2009’da bir televizyon kanalı tarafından Londra’da görüntülenmişti. Arslan’ın Londra’da yaşadığı, bin paundluk bir evde kirada oturduğu, bir Türk kızla nişanlandığı ve anne-babasının ara sıra onu ziyarete gittiği belirlenmişti.
Ağabeyinin katili olan Serhat Arslan’ın İngiltere’de yaşadığının bilindiğini belirten İkra Şengöçen, “Sanığın babası avukat Fikret Arslan, oğlunu getirmek için mahkemeden sürekli tutuklanmama garantisi istiyor. Tam 8 yıl oldu. Başbakanımızın eşi Emine Erdoğan’dan rica ettim. Üstelik bu sanık bir de asker kaçağı. Genelkurmay’a da yazı yazdım. Ama hâlâ ses seda çıkmadı. Ağabeyimden uzak sekizinci bayramı geçireceğim. Ne olur dava düşmeden ağabeyimin katilini Türkiye’ye getirin cezasını çeksin” şeklinde konuştu.