Gündem Ağırlaştırılmış müebbet hapis

Ağırlaştırılmış müebbet hapis

22.02.2020 - 07:00 | Son Güncellenme:

Araştırma görevlisi Ceren Damar Şenel’i öldüren öğrencisi Hasan İsmail Hikmet’e dördüncü duruşmada ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi

Ağırlaştırılmış müebbet hapis

Çankaya Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde araştırma görevlisi Ceren Damar Şenel’in, kopya çekerken yakaladığı öğrencisi Hasan İsmail Hikmet (24) tarafından öldürülmesi davasında 4. duruşmada karar çıktı. Ankara 33. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada, sanığın avukatı Vahit Bıçak’ın ifadeleri tepkiye neden oldu.

Avukata tepki


Avukat Bıçak, “Sanık elindeki silahla kantine girip birçok kişinin üzerine boşaltmamıştır. Boşaltabilirdi ama yapmadı. Odalarına gidip öğretim görevlilerini de taramamıştır” dedi. Bıçak, Şenel’in sanığa cinsel tacizde bulunduğunu da iddia etti! Şenel ailesi ve izleyiciler bu sözlere tepki gösterdi. Baba Mustafa Damar, Bıçak’a “Cehennemde yanacaksın” diye bağırdı. Bıçak’ın sanık ile ilgili haberlerin yanlış yönlendirmeye neden olduğu iddiası üzerine de mahkeme başkanı, “Sen buraya mı, basına mı hitap ediyorsun? Varsa derdin git açık oturum yap” dedi.

Kasten öldürdü


Mahkeme heyeti, sanık Hasan İsmail Hikmet’e, “Kasten öldürmek” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi. Sanığa ayrıca ruhsatsız silah bulundurmak ve tehditten 3 yıl hapis cezası verildi. Ceren Damar Şenel (27), 2 Ocak 2019’da fakültedeki odasında katledilmişti.

Adalet Bakanı’ndan savunmaya tepki

Haberin Devamı

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, dünkü duruşmadan sonra şu değerlendirmede bulundu: “Hukuk, savunmanın sınırlarını belirleyen kurallar öngörmüştür. İnsan onurunun dokunulmazlığı bütün hakların üzerindedir. Bugün Ceren Damar davasında vicdanların feryadını işiten yargı, kazanmak için her yolu mübah gören anlayışa itibar etmeyerek masum bir kadının hatırasını korumuş, insan onurunun kırılmasına da izin vermemiştir.”

‘30 yıl yatıp çıkacak’

Ceren Damar Şenel’in babası Mustafa Damar, duruşmadan sonra şunları söyledi: “Kızımın kanını akıttıkları yetmiyormuş gibi 14 aydır mezarında kemiklerini sızlattılar. Bu dayanılacak gibi değildi. Avukatlık cübbesinin arkasına gizlenerek namuslu, dürüst bir kamu görevlisinin namusuna dil uzattılar. Kendi fantezilerine uygun savunmayla yargıyı oyalamaya çalıştılar ama mahkeme heyeti hak ettikleri cezayı verdi. Ama adalet tecelli etmedi. Ağırlaştırılmış müebbet diye bir ceza yok, 30 yıl yatıp çıkacak.”

Yazarlar