Gündem Ahmet Abi hoşça kal...

Ahmet Abi hoşça kal...

27.02.2010 - 00:46 | Son Güncellenme:

Pankreas kanseri nedeniyle tedavi gördüğü hastanede önceki gün yaşamını yitiren gazeteci Ahmet Vardar’ın cenazesi, İstanbul’da dün toprağa verildi

Ahmet Abi hoşça kal...

Vardar için Fatih Camii’nde düzenlenen törende, eşi Ergül ve oğlu Bahadır Vardar, başsağlığı dileklerini kabul etti. Törene, Vardar’ın ailesi ve yakınlarının yanı sıra Yurt Partisi lideri Sadettin Tantan, Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Orhan Erinç, eski İstanbul emniyet müdürlerinden Necdet Menzir, Dinç Bilgin ve Aydın Ayaydın’ın da aralarında bulunduğu meslektaşları katıldı.

Edirnekapı’da toprağa verildi
Vardar, öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından Edirnekapı Sakızağacı Mezarlığı’nda toprağa verildi. Erinç, Vardar’la yıllardır dost olduklarını belirterek “Vardar, atlattığı haberle sevinen, atladığı haberle kahreden bir neslin gazetecilerindendi” dedi. Erinç, mesleğe başladıkları yılların muhabirler açısından yokluk dönemi olduğunu, haber izleme konusunda sıkıntılar yaşadıklarını anlattı. Vardar’ın, özellikle bir polis muhabiri için olay yerine gitmenin, belge, bilgi ve fotoğraf toplamanın zorluklarını yaşayan ve gerçekten başarılı olan gazetecilerden biri olduğunu ifade eden Erinç, şöyle konuştu: “Vardar, ‘acar muhabirler’ diye adlandırılan kuşağın temsilcilerindendi. Gazeteciliğe, çok sayıda haberle, eserle, köşe yazısıyla katkıda bulundu. ”

Haberin Devamı

Ahmet Abi hoşça kal...

Gangster Raki de geldi
Törene, Ahmet Vardar’ın kendisiyle yaptığı röportajın yer aldığı 1979 tarihli Günaydın gazetesi ile gelen ve kamuoyunda “Gangster Raki” olarak tanınan Ahmet Güney Zobu da Bahadır Vardar’a başsağlığı dileğinde bulundu.