Gündem Ahmet Altan bugün savunma yapacak

Ahmet Altan bugün savunma yapacak

13.02.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

FETÖ medya yapılanması davasında gazeteciler Ahmet Altan, Mehmet Altan ve Nazlı Ilıcak’ın da aralarında bulunduğu 6’sı tutuklu 7 sanığın yargılandığı dava sanıkların savunmalarıyla devam etti.

Ahmet Altan bugün savunma yapacak

İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada tutuklu sanık Fevzi Yazıcı, darbelere her zaman karşı olduğunu belirterek, beraatini ve tahliyesini talep etti. Sanık Yazıcı daha sonra Fetullah Gülen’in mektubuna ilişkin mahkemeye sunduğu dijital inceleme raporunda eksik hususlar olduğunu söyleyerek söz istedi. Mahkeme Başkanı ise sanık Yazıcıya gerek olmadığını bildirdi ve “Yerine geçmezsen salonun dışına alacağım” dedi.

Bunun üzerine avukat Ergin Cinmen, usule ilişkin söz almak istedi. Mahkeme Başkanı, “İzin vermiyorum” diyerek Cinmenin sözünü kesti. Avukat Cinmen, usule ilişkin itirazlarını söylemeye devam edince mahkeme başkanı “Üç kez uyardım” diyerek avukat Cinmeni duruşma düzenini bozduğu gerekçesiyle salondan çıkarmak istedi.

Sanık Fevzi Yazıcının avukatı Sevgi Taş, “Biz avukat beyin düzeni bozmadığına şahidiz, ne diyeceksiniz” dedi. Mahkeme Başkanı bu kez avukat Sevgi Taşı da dışarı çıkararak duruşmaya ara verdi. Aranın ardından yeniden toplanan heyet, duruşmaların Silivri’de kesintisiz olarak devam edeceğini belirterek oturuma son verdi. Duruşma sanık Ahmet Altan’ın savunmasıyla bugün devam edecek.