10.03.2010 - 00:14 | Son Güncellenme:
İstanbul DHA
Çeteyi yöneten C.U. ile iki oğlu 4 yıl önce kurdukları istasyonlardan şimdiye kadar 200 milyon TL vurgun yaptı. Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, gelen bir ihbar üzerine yaptığı araştırma sonucunda yurt dışından her yıl 1 milyon 300 bin ton ithal edilen kimyasal maddelerden 2009 yılında 3 milyon 900 bin ton getirildiğini ortaya çıkardı.
Mali polis, bir akaryakıt şirketinin yurtdışından boya ve madeni yağ sanayiinde kullanmak amacıyla getirdiği ürünleri akaryakıta karıştırarak sattığını belirledi. Bir yıla yakın süren takibin ardından 22 ilde düzenlenen operasyonda 68 kişi gözaltına alındı. Baskınlarda 1657 ton kaçak akaryakıt, 1 tabanca, evrak ve doküman ele geçirildi.
Bursa’da görevli bir albay ve Bilecik’te görevli bir binbaşı ile bir uzman çavuş, bir banka müdürü, 2 banka çalışanının da çete üyesi olduğu belirlendi. C.U. ve iki oğlunun, 2006 yılında kurdukları şirket ile 4 yıl içinde yurt çapında 250 akaryakıt istasyonu açtığı belirlendi. 1’i kadın 36 şüpheli Kadıköy Adliyesi’ne sevk edildi.